Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hausil laat emoties de vrije loop

Hausil laat emoties de vrije loop

13/01/2021 04:30 - Wilfred Leeuwin

Hausil laat emoties de vrije loop

 

PARAMARIBO - Voor Faranaz Hausil, medeverdachte in de geruchtmakende rechtszaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), werd het dinsdag bij de rechtszaak moeilijk om haar emoties onder controle te krijgen. Nadat rechter Maytrie Kuldip-Singh een nogal heftig betoog van haar advocaten, om Hausil voorlopige vrijheid toe te kennen, had afgewezen en de verdachte dus terug moest naar de cel, brak zij in tranen uit. Hausil deed daarbij enkele onthullingen over de omstandigheden waarin zij in gevangenschap verkeert. "Ik ga nu terug naar mijn cel, geen contact met familie. Als ik straks terugga, is het kleren wassen en weer in de cel, terwijl Van Trikt zich vrijelijk kan bewegen en vanaf de poort welkom wordt geheten."

Hausil vertelde emotioneel dat zij sinds haar aanhouding wegens de Covid-19-regels op de vrouwenafdeling te Santo Boma zeer beperkt is en zij al voor de vijftiende keer in quarantaine moet. Het speet haar te moeten zeggen, maar zij heeft het idee dat er machtsmisbruik aan te pas is.

Rechter Kuldip-Singh bleek even verast door de emotionele uitbarsting van Hausil en wist niet dat zij steeds in quarantaine werd geplaatst. Zij vroeg de deurwaarder en haar advocaten deze kwestie nader te onderzoeken en daarvan verslag te doen. Er moest gelijk contact gemaakt worden met de strafinrichting. Hausil kreeg van de rechter toestemming om na de zitting wat tijd door te brengen met haar familie.

Hausil, die er op persconferenties van de CBvS altijd goed verzorgd heeft uitgezien, was zichtbaar aangetast door haar gevangenschap en behoorlijk afgevallen. Volgens haar advocaten is zij volledig onschuldig en zou zij in vrijheid gesteld moeten worden. Niet alleen is hun verzoek om voorlopige invrijheidstelling afgewezen, maar zowel de vervolging als de rechter is er niet van overtuigd dat Hausil helemaal niets wistt van wat er zich op de bank heeft afgespeeld. Volgens de verdachte heeft zij juist geprobeerd zaken die fout liepen te corrigeren, nadat zij achteraf op de hoogte werd gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina