Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bousaid: 'We zijn door het oog van een naald gekropen'

Bousaid: 'We zijn door het oog van een naald gekropen'

14/01/2021 17:09 - Jason Pinas

Jim Bousaid

Jim Bousaid  

PARAMARIBO - Dit jaar zal op verschillende gebieden uitdagend zijn voor zowel de regering als de bevolking. Met name het herstellen van de economische situatie zal geen gemakkelijke taak zijn. Dit hebben oud-bankier Jim Bousaid en energiedeskundige Viren Ajodhia dinsdagavond tijdens de virtuele bijeenkomst van de Kenniskring gezegd. Het thema was .Een terugblik 2020, verwachtingen 2021'.

Bousaid concludeerde dat de slechte situatie waarin het land verkeert te wijten is aan het slechte beleid van de vorige regering. De verkiezingsuitslag is volgens hem een teken dat de Surinaamse bevolking nu weer een toekomst heeft. "We zijn echt door het oog van een naald gekropen. Want continuering van het wanbeleid zou definitief het einde van het duurzame beleid en beschaafde Suriname zijn", aldus de oud-bankier.

De betrokkenheid van meerdere hooggeplaatste figuren bij corruptie schandalen zag Bousaid als een absoluut dieptepunt in 2020. "Een ander dieptepunt was de massieve inzet van staatsmiddelen door de toenmalige regering teneinde verkiezingsvoordeel te realiseren. Staatsgeld werd nutteloos over de balk gesmeten." Daarnaast zag hij het aantrekken van honderden ambtenaren kort vóór de verkiezing ook als één van de zaken die minder waren. Er zijn volgens Bousaid wel lichtpunten voor de toekomst. Onder meer de olievondsten voor de kust van Suriname kunnen, indien goed aangepakt, een grote bijdrage leveren aan de wederopbouw van het land. Echter, dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

Ajodhia zei dat de huidige regering corruptiebestrijding, regulering van de economie en versterking van de instituten als hoogste prioriteit moet hebben. Volgens hem moet met name de informele economie goed in kaart worden gebracht. "Er is in 2021 veel te doen. De bevolking had veel verwacht maar wat in tien jaar kapot is gemaakt kan je niet in vijf maanden herstellen." Net als Bousaid onderstreepte hij dat iedereen nodig zal zijn om Suriname weer op het juiste spoor te krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina