Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Piqué dient vergunningaanvraag in om woensdag te protesteren

Piqué dient vergunningaanvraag in om woensdag te protesteren

14/01/2021 15:15 - Gilliamo Orban

Siebrano Piqué gaat woensdag weer protesteren; met of zonder vergunning.

Siebrano Piqué gaat woensdag weer protesteren; met of zonder vergunning. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Actieleider Siebrano Piqué heeft donderdagmorgen een vergunning aangevraagd om op 20 januari een vreedzame betoging te houden. De activist blijft erbij dat hij het niet mee eens is dat de regering naar de het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stapt om de economische en financiële problemen op te lossen. "Ik heb de vergunning aangevraagd, omdat ik me wil houden aan de regels. Maar als die wordt afgewezen, ga ik toch protesteren", maakt Piqué duidelijk tegenover de Ware Tijd.

Hij wijst in zijn verzoekschrift erop dat artikel 21 lid 1 van de Grondwet van de republiek Suriname het recht van vreedzame betoging erkent. Op grond daarvan vraagt hij de vergunning aan. "In belang van openbare orde, veiligheid en gezondheid en rekening houdende met de Covid-19-situatie zullen ook de nodige protocollen in acht worden genomen", staat in de brief. De demonstranten zullen zich zoals zaterdag verzamelen te Ondrobon en zullen via de dokter Sophie Redmondstraat, Waterkant, Watermolen- en Henck Arronstraat terecht moeten komen bij De Nationale Assemblee om er een petitie in te dienen.

Ricardo Bhola, districtscommissaris Paramaribo Noordoost, bevestigt tegenover de Ware Tijd dat hij de vergunningaanvraag heeft ontvangen. Hij zal vrijdag hierover in beraad gaan met de staf van het commissariaat. "Ik zal de autoriteiten, zoals het kabinet van de president, hiervan op de hoogte stellen en betrokkene zal vernemen wat het besluit wordt", aldus Bhola.

Piqué heeft een uitgesproken mening over de stap naar het IMF. "Als de regering in zee gaat met het IMF, zal de overheid stoppen met subsidies van stroom en water. Dat zal vooral de mofinawan zwaar treffen, omdat hun vaste lasten veel hoger zullen worden, terwijl ze ook te maken hebben met de hoge prijzen in de winkels."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina