Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Commewijne heeft eigen 'Bazo-kantoor'

Commewijne heeft eigen 'Bazo-kantoor'

15/01/2021 22:11 - Gilliamo Orban

Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran en directeur Melitia Sentelia verrichtten donderdag de soft opening van het Bazo-kantoor te Jagtlust in district Commewijne.

Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran en directeur Melitia Sentelia verrichtten donderdag de soft opening van het Bazo-kantoor te Jagtlust in district Commewijne. Foto: Sozavo  

PARAMARIBO - Bewoners van Commewijne hoeven niet meer naar Paramaribo te gaan om hun Bazo-kaarten te regelen. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging (Sozavo) heeft donderdag aan de Commissaris Thurkowweg een ‘Basiszorgkantoor’ in gebruik genomen. “Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. De mensen van Commewijne moesten vroeg in de ochtend naar de afdeling Basiszorg aan de Gemenelandsweg om in de drukte te staan”, zegt Mohamedsafiek Radjab, districtscommissaris van Commewijne, tegen de Ware Tijd.

Bij het kantoor kunnen momenteel alleen formulieren worden opgehaald om in aanmerking te komen voor een Bazo-pasje. Dat kan ook bij de districtsafdelingen van de Regionale Gezondheidsdienst en het Staatsziekenfonds. Burgers kunnen worden begeleid door ambtenaren. "Er zijn sommige mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ze zullen hulp krijgen", legt Radjab uit. Zijn district telt ongeveer 33.000 inwoners.

In een persbericht heeft Sozavo gisteren laten weten er werk van te zullen maken om meer Bazo-kantoren te open om zakendoen voor de verre gebieden te vergemakkelijken. Er zullen mogelijkheden worden bekeken om met andere ministeries of werkarmen samen te werken. "Wij staan hier in dienst van het volk, om het werk en de noden van het volk te verlichten", aldus Sozavo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina