Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik ben fout geweest'

'Ik ben fout geweest'

15/01/2021 04:04 - Van onze redactie

'Ik ben fout geweest'

 

PARAMARIBO - Prins M., die de veroorzaker is geweest van een aanrijding waarbij het slachtoffer een schouderfractuur heeft opgelopen, mocht gisteren na het aanhoren van zijn vonnis naar huis. Hij kreeg een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar opgelegd. Voor het rijden zonder een rijbewijs werd hem een boete opgelegd van SRD 750 subsidiair twee weken hechtenis. Rechter Duncan Nanhoe heeft de strafeis van officier van Justitie Sudesh Sewgobind overgenomen.

Prins M. haalde in de Bonistraat een stilstaande autobus in en sloeg vervolgens, zonder uit te kijken, meteen af naar links. Op dat moment kwam er een bromfietser aangereden met als gevolg de botsing. De openbaar aanklager stelde dat de autobestuurder zich eerst ervan moest vergewissen dat het verkeer het toeliet voordat hij afsloeg. Hij wees er ook op dat het langzaam verkeer een kwetsbare groep is en Prins M. des te meer oplettend had moeten zijn. De autobestuurder mag volgens hem van geluk spreken dat het niet erger is afgelopen.

Hoewel hij het de veroorzaker ook kwalijk neemt dat die al vier maanden zonder een rijbewijs deelneemt aan het verkeer, liet de officier van justitie zich bij het bepalen van de strafeis leiden door het feit dat het om een first offender gaat en diens goede proceshouding. Prins M. heeft toegegeven dat de aanrijding door zijn toedoen is veroorzaakt. "Ik ben fout geweest." Hij vroeg in zijn laatste woord om een gouden kans en heeft beloofd dat hij er werk van zal maken om zijn rijbewijs te regelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina