Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister OW ontkent fraude bij aanbesteding vuilophaal

Minister OW ontkent fraude bij aanbesteding vuilophaal

15/01/2021 14:07 - Jason Pinas

Minister OW ontkent fraude bij aanbesteding vuilophaal

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Dat is een grote leugen. Ik ben transparant bezig en heb geen enkele fraude gepleegd.” Zo reageert minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken tegenover de Ware Tijd op beschuldigingen van ondernemers dat hij bij de openbare aanbesteding voor vuilophaal vrienden en partijleden heeft bevoordeeld.

Volgens Faiz Lalloe is dit in Nickerie gebeurd. De bewindsman (VHP) zou volgens deze ondernemer twee ressortsraadleden van zijn partij die niet hebben ingeschreven toch werk hebben gegund. "De aanbesteding is op 9 oktober gehouden. Tot heden heb ik nog steeds geen antwoord gehad van de uitslag. Plotseling hoor ik dat andere mensen het werk gegund is, terwijl wij ermee zijn gestart in Nickerie", klaagt Lalloe.

Twee collega's die in dat district en Paramaribo opereerden, hebben ook hun bedenking over de wijze waarop zaken zijn gelopen. Echter, het duo wenst niet bij naam te worden genoemd. De minister noemt het "logisch" dat mensen wiens contract automatisch werd verlengd in het verleden moeite zullen hebben met de nieuwe werkwijze. Hij benadrukt dat het nieuwe systeem "ordening en eerlijkheid" moet brengen in het werk. "Vroeger had je dit niet. Vriendjes werden geregeld en dat heb ik onmiddellijk stopgezet. Het beleid van deze regering is iedereen kansen te geven."

Nurmohamed bevestigt dat VHP-ressortsraadleden hebben meegedaan aan de openbare aanbesteding. Echter, dat was hem niet eerder bekend. De bewindsman is persoonlijk hiertegen, maar volgens hem is dat wettelijk niet verboden. Hij pleit daarom dat de regels worden aangepast zodat deze zaken in de toekomst niet meer voorkomen. "Het is iets wat ik persoonlijk niet correct vind, maar ik mag hen niet beletten zolang de wet niet is aangepast." Lalloe beweert dat de ressortsraadleden ondanks dat ze een hogere prijs hadden, toch in aanmerking zijn gekomen voor het project. "Ik sta gewoon versteld van de handelingen van de minister."

Hij zegt dat hij en collega's nog veel geld bij de regering tegoed hebben voor verleende diensten. Meerdere pogingen om de minister hierover te spreken zijn tot nu toe vruchteloos gebleven. Hij vermoedt dat de bewindsman de zaken bewust tegenhoudt. "Ik heb een brief aan hem gericht en ook meerdere apps gestuurd, maar hij geeft geen concrete antwoorden op mijn vragen." Nurmohamed spreekt ook dit tegen. "Ik heb de ondernemers persoonlijk ontvangen en gezegd dat we de achterstand gaan inlopen, omdat wie gewerkt heeft moet worden betaald."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina