Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President normaal naar Nederland

President normaal naar Nederland

15/01/2021 17:28 - Van onze redactie

President normaal naar Nederland

 

PARAMARIBO - Vooralsnog zal president Chandrikapersad Santokhi volgende maand normaal afreizen naar Nederland. Dat heeft de Communicatiedienst Suriname (CDS) niet zo lang terug laten weten. Ondanks dat het kabinet-Rutte III vrijdagochtend is opgestapt, staat de uitnodiging van Nederland aan Santokhi nog steeds overeind, aldus de CDS.

Aangegeven wordt dat er na de kabinetsval overleg is geweest tussen Suriname en Nederland waarbij "door het voormalige moederland is bevestigd dat de uitnodiging aan president Santokhi met delegatie nog overeind staat", aldus de CDS. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking benadrukt dat de voorbereidingen normaal plaatsvinden, maar dat de ontwikkelingen wel nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Vanwege de hernieuwde relatie tussen de twee landen en de vele activiteiten die er zijn geweest, is het werkbezoek van belang om de verdere bestendiging van de bilaterale relatie mogelijk te maken, aldus het persbericht. Santokhi, die woensdag een telefonisch onderhoud had met premier Mark Rutte, zal tijdens zijn werkbezoek aan de Noordzee ook ontmoetingen hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina