Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholen blijven dicht, Covid-19-maatregelen week verlengd

Scholen blijven dicht, Covid-19-maatregelen week verlengd

15/01/2021 20:08 - Van onze redactie

Scholen blijven dicht, Covid-19-maatregelen week verlengd

 

PARAMARIBO - De scholen gaan ook maandag niet open. In een persbericht is daarnet door het Outbreak Managementteam bekendgemaakt dat de scholen en overheidskantoren nog tot minimaal 23 januari gesloten blijven.

Het schooljaar had na de kerstvakantie die vanwege Covid-19 eerder was ingegaan, op 6 januari moeten worden hervat. Echter, tijdens een Covid-19-persconferentie op 2 januari maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bekend dat het onderwijsproces vanwege de situatie pas op 18 januari weer zou worden opgestart. Vrijdagavond heeft het Outbreak Managementteam laten weten dat de Covid-19-maatregelen worden gehandhaafd en dat daardoor de scholen en overheidskantoren langer gesloten blijven.

Het Outbreak Managementteam heeft vrijdag in een evaluatiemeeting de Covid-19-statistieken van de afgelopen week besproken. Het gemiddelde aan dagelijkse nieuwe positief geteste personen is nog steeds te hoog, ongeveer 79 nieuwe infecties per dag. Daarnaast zijn de meeste besmettingen te herleiden tot een periode rond de jaarwisseling. De 'R', het reproductiviteitsgetal, heeft in de afgelopen week een lichte daling vertoond en is momenteel rond de 1. Het positiviteitspercentage is gedaald van 27 procent naar gemiddeld 21, met een gemiddelde van 18 procent de afgelopen drie dagen.

De regering heeft aan de hand van de weekevaluatie besloten dat de huidige maatregelen vooralsnog worden gecontinueerd voor één week. Ze zal de komende week verder evalueren en middels persconferenties de samenleving informeren over de infectietrend. Met de diverse sectoren, die nu nog gesloten zijn, zal worden gewerkt aan verdere aanscherping van de protocollen.

 

Maatregelen 17-23 januari 2021

Maatregel 1: Het uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur tot 05:00 uur.

Maatregel 2: Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden (huis)feesten te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3: Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de Covid-19-maatregelen.

Maatregel 4: Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Maatregel 5: Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6: Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke, bordelen, bars, recreatieoorden, casino's, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of -gelegenheden, contactberoepen, waaronder kappers, kapsalons en barbershops, blijven gesloten.

Maatregel 7: De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer.

Maatregel 8: Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9: Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuis moeten blijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hen verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10: Alle overheidskantoren en scholen zullen tot en met 23 januari worden gesloten. Dit besluit zal tussentijds worden geëvalueerd. De essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina