Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Siebrano Piqué: 'Mijn familie is bezorgd over doodsbedreigingen'

Siebrano Piqué: 'Mijn familie is bezorgd over doodsbedreigingen'

15/01/2021 08:08 - Gilliamo Orban

Siebrano Piqué deinst niet terug voor de (telefonische) bedreigingen.

Siebrano Piqué deinst niet terug voor de (telefonische) bedreigingen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Actieleider Siebrano Piqué schijnt zich niet te storen aan het feit dat hij wordt bespot en bekritiseerd op sociale media. Hij zei op advies van familieleden maandag niet te hebben deelgenomen aan het televisieprogramma 'To the Point' van Apintie Televisie.

Piqué, die al geruime tijd protesteert tegen de regering-Santokhi/ Brunswijk, zou samen met activist/politicus Curtis Hofwijks en VHP-parlementariër Cedric van Samson discussiëren over de vraag of de oproep 'regering naar huis' na zes maanden redelijk is. "Mijn familieleden maken zich zorgen over de doodsbedreigingen, die ik telefonisch krijg en de dingen die op Facebook worden geschreven. Ze vonden het niet raadzaam om naar Apintie te gaan en ik heb naar hen geluisterd, maar ik vrees voor niets", zegt hij tegen de Ware Tijd. Hij benadrukt dat hij elke discussie aankan, aangezien hij de waarheid verkondigt.

Piqué zegt dat eerst zijn moeder een beroep op hem heeft gedaan om niet naar Apintie te gaan, omdat mogelijk kwaadaardige mensen daar op de loer zouden zijn. Daarna volgden zijn vrouw en dochter met hetzelfde advies. "Ik wil graag dat mijn dochter naar mij luistert als ik haar waarschuw. Dus, ik heb toen de kant van mijn familie gekozen", zegt de activist.

Het heeft volgens hem geen zin om na de dreigementen aangifte te doen bij de politie, omdat die er toch geen werk van zal maken. Dat heeft hij ervaren toen hij op 2 oktober, na een protestactie, telefonisch met de dood is bedreigd door Richano Santokhi, zoon van de president. "Als je de naam van mij en mijn vader nog één keer in je bek neemt, laat ik je maaien", zou Santokhi junior hebben gezegd volgens Piqué.

Nu hij het protesteren weer heeft opgepakt, zegt de actieleider dat hij dagelijks via onder meer de telefoon doodsbedreigingen krijgt. Er wordt volgens hem gebeld met privénummers. "Te wi o miti na sutu wi o sutu yu mars trowe", citeert de activist een doodsbedreiging. Desondanks laat hij zich niet uit het veld slaan.

Piqué heeft donderdagmorgen een vergunning aangevraagd bij het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost om op 20 januari een vreedzame betoging te houden. De actieleider is intussen gebeld door de bestuursdienst, die vroeg om de route van de protestactie. Er zal gelopen worden vanuit Ondrobon (Dokter Sophie Redmondstraat) via de Waterkant, Watermolen- en Henck Arronstraat naar De Nationale Assemblee om een petitie aan te bieden. "De bedoeling is dat mensen langs de straat zich bij de actie bijvoegen. We waken wel voor ordeverstoorders", zegt de actieleider.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina