Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veroorzaker dodelijke aanrijding zag agenten aan voor boeven

Veroorzaker dodelijke aanrijding zag agenten aan voor boeven

15/01/2021 02:12 - Van onze redactie

Veroorzaker dodelijke aanrijding zag agenten aan voor boeven

 

PARAMARIBO - “Als ik wist dat het de politie was die mij achterna zat, was ik zeker gestopt”, zei Xueli D. donderdag via een tolk tegen rechter Duncan Nanhoe. De man bevond zich op 9 oktober in de avonduren na lockdown over straat en reed zonder zijn autolampen aan. De politie die in de omgeving (Pluto-/Anamoestraat) patrouilleerde vond dit verdacht en zette de achtervolging in.

Eén van de agenten getuigde dat Xueli D. een aanmaning om zijn voertuig tot stilstand te brengen heeft genegeerd. Hij passeerde de politieauto achterlangs en reed vervolgens met hoge snelheid weg. Bij deze actie heeft hij een dodelijke aanrijding veroorzaakt; hij botste tegen een bromfietser aan en ramde een elektriciteitsmast. De bestuurder stapte daarop uit zijn auto en rende weg.

De verbalisant stelde op een vraag van de rechter dat de zwaailichten van het dienstvoertuig niet aan waren omdat die defect waren. De sirene was wel aangezet zeiden zowel hij als zijn collega afzonderlijk. De rechter confronteerde hem met een verklaring van een getuige die zegt de sirene niet te hebben gehoord. Ook de verdachte beweert dat hij zwaailichten noch sirene heeft gezien en gehoord. De man gaf aan dat hij uit vrees is weggereden, omdat hij dacht dat het om boeven ging.

Op een vraag van de rechter wat hij zo laat over straat deed, antwoordde Xueli D. dat hij van een vriend kwam en op weg was naar huis. De bestuurder zei niet door te hebben gehad dat hij de bromfietser had aangereden. Hij hoorde wel een slag. De rechter vroeg zich af hoe dat kan, aangezien de bromfietser van voren is aangereden. Het slachtoffer lag daarna op straat. Over het wegrennen zei Xueli D. dat hij niet op de vlucht sloeg maar slechts om hulp ging roepen bij een vriend in de buurt. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs.

De begrafeniskosten van het slachtoffer zijn door een Chinese vereniging vergoed en de familie van het slachtoffer heeft een financiële vergoeding gekregen. Xueli D. zegt dat hij niet opzettelijk heeft gehandeld. Het verzoek van zijn advocaat Delano Landvreugd om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen, werd afgewezen. De officier van justitie doet op 28 januari haar requisitoir.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina