Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Met elke protestactie moet je rekening houden'

'Met elke protestactie moet je rekening houden'

18/01/2021 08:08 - Merredith Bruce

Siebrano Piqué heeft vorige week gezegd dat hij na woensdag met of zonder vergunning zal demonstreren.

Siebrano Piqué heeft vorige week gezegd dat hij na woensdag met of zonder vergunning zal demonstreren. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Politiek analist Hardeo Ramadhin stelt dat elke burger het recht heeft om te protesteren. “Met elke protestactie moet je rekening houden”, zegt hij over de recente protestactie van activist Siebrano Piqué die intussen alweer een tweede voor deze week heeft aangekondigd. Echter, het is volgens hem koffiedik kijken of en in hoeverre dit resultaat zal hebben. Zelf denkt hij dat de acties voor de regering “geen enkele consequenties” zullen hebben.

Ramadhin neemt hierbij mee dat de regering er "pas" zes maanden zit. Daarnaast, stelt hij, dat er een "financiële chaos" is overgenomen. "Er is heel veel geld uitgegeven en nu is er geen geld, dus de overheid is naarstig op zoek." De politiek analist noemt het billijk dat de regering de ruimte krijgt om zaken op orde te stellen, hoe zeer protesteren een democratisch recht is en hij kan begrijpen dat de mensen het moeilijk hebben.

Zichzelf als voorbeeld nemend zegt Ramadhin dat zijn pensioen, vergeleken met enkele jaren geleden, enorm is ontwaard. "Ik had een redelijk goed pensioen en ik kon daarmee redelijk leven, maar vandaag aan de dag ben ik een stuk armer geworden. Ik kan dus ook gaan protesteren, maar we zitten allemaal in de problemen, ook de regering". De politiek analist vindt het redelijk dat er afgewacht wordt totdat de regering ruim genoeg heeft aangezeten om te zien wat de situatie dan zal zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina