Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie waarschuwt eigenaren nachtclubs

Politie waarschuwt eigenaren nachtclubs

18/01/2021 13:01 - Van onze redactie

Politie waarschuwt eigenaren nachtclubs

 

PARAMARIBO - De politie heeft maandag bekendgemaakt dat ze tijdens de lockdown de controle bij nachtclubs zal verscherpen, omdat is gebleken dat er toch klanten worden toegelaten en deze binnen verscholen worden gehouden. Volgens maatregel 6 mogen onder meer nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen en bars tot en met 23 januari niet open zijn.

De politie meldt dat de nachtclubs doen alsof ze gesloten zijn, maar dat er via het camerasysteem wordt nagegaan wie zich allemaal bij de poort aanmeldt. "Indien het om klanten gaat, worden deze dan door de securityguard of wachter doorgelaten, waarna de poort weer op slot wordt gedaan", aldus de politie.

Nachtclubhouders en of eigenaren die op deze overtreding worden betrapt, zullen worden beboet en hun vergunning zal in beslag worden genomen. "De kans is dan ook groot dat de vergunning vervolgens door de districtscommissaris wordt ingetrokken", waarschuwt het KPS.

In het weekend circuleerden beelden van een politie-inval in nachtclub Diamond. De wetsdienaren hebben de deur moeten intrappen om binnen te treden, nadat er - na sommatie - niet werd opengedaan. Een aantal mensen werd overgebracht naar de Politieacademie. De politie-inspecteur tevens hulpofficier hield een verantwoordelijke voor dat die een proces-verbaal zou krijgen en een boete zou worden opgelegd.

Op een andere video is er een man - waarschijnlijk de uitbater/eigenaar - die beweert dat er geen bezoekers waren. Volgens hem zou de bar gesloten zijn. "Al mijn zaken zijn gesloten", beweert hij. Later geeft de man aan samen te werken met de politie van Geyersvlijt en dat zijn deur altijd openstaat voor de politie. Hij had er moeite mee dat de deur was ingetrapt en dat de politie in de kamers ging.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina