Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Je kan nooit 100 procent alles opvangen'

'Je kan nooit 100 procent alles opvangen'

19/01/2021 05:50 - Merredith Bruce

Malty Dwarkasing wil niet te lang stilstaan bij het feit dat ze de eerste vrouwelijke directeur van de VSB is.

Malty Dwarkasing wil niet te lang stilstaan bij het feit dat ze de eerste vrouwelijke directeur van de VSB is. Foto: VSB  

PARAMARIBO - De toezegging van de regering om bij de uitvoering van het Crisis- en Herstelprogramma bedrijven en burgers tegemoet te komen, zal de situatie niet minder moeilijk maken. Zo stelt Malty Dwarkasing, de pas aangetreden directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) tegenover de Ware Tijd. “Je kan nooit 100 procent alles opvangen, dus we gaan het voelen: zowel de overheid, het bedrijfsleven als huishoudens.”

Ze zegt dat het bedrijfsleven grote uitdagingen te wachten staan. 2020 is een heel moeilijk jaar geweest voor bedrijven. De uitdagingen begonnen volgens haar al vóór het begin van de Covid-19-pandemie in maart. Ze noemt onder meer de valutacrisis, het kasreserveschandaal bij de Centrale Bank van Suriname en de aanname van de omstreden Valutawet. "Het overheidsbeleid was echt een tijdbom onder de economie. Door hoge tekorten en schulden is de hele economische situatie onstabiel gemaakt en gehouden en toen kwam Covid-19."

Dwarkasing verwacht dat de inflatie door de maatregelen als gevolg van het Crisis- en Herstelprogramma verder zal stijgen en de koopkracht verder dalen. Echter, ze is hoopvol gestemd dat er weer goede tijden zullen aanbreken voor in het bijzonder het bedrijfsleven. "Ik geloof er echt in."

De VSB-directeur noemt samenwerking belangrijk en vindt dat het daaraan nogal wat schort. Hoewel ze beseft dat het bedrijfsleven meer uitdagingen te wachten staat, heeft dit haar er niet van weerhouden om de functie te aanvaarden. "Er zijn uitdagingen maar dat wil niet zeggen dat we geen verantwoordelijkheid moeten dragen. Ik kan een bijdrage leveren."

Dwarkasing, die ook de eerste vrouwelijke directeur is van de organisatie, staat daar niet al te lang bij stil, omdat "er genoeg werk is om te doen". Ze is er positief over dat de overheid het bedrijfsleven waar nodig betrekt bij het nemen van maatregelen en merkt dat "hier en daar" rekening wordt gehouden met voorstellen van de sector.

Dwarkasing wil de dienstverlening aan de leden verbeteren door na te gaan wat de behoefte is en hoe daarop beter kan worden ingespeeld. Daarnaast gaat ze voor meer transparantie in de processen. Ze begon in oktober 2019 als beleidsmedewerker bij de VSB en werd in augustus vorig jaar senior policy officer. Daarvóór was ze jaren stafmedewerker bij het Planbureau en ze was bij het Bureau voor de Staatsschuld schuldanalist en manager middle office.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina