Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Streep door Verhoeven vs Saddik

Streep door Verhoeven vs Saddik

19/01/2021 22:22 - Van onze redactie

Verhoeven vs Ben Saddik 3 wordt geschrapt door een blessure van uitdager Ben Saddik (r). Voor Verhoeven (l) wordt een nieuwe tegenstander gezocht.

Verhoeven vs Ben Saddik 3 wordt geschrapt door een blessure van uitdager Ben Saddik (r). Voor Verhoeven (l) wordt een nieuwe tegenstander gezocht. Foto: glorykickboxing.com  

PARAMARIBO - Het titel- en hoofdgevecht van Glory 77 gaan niet door. Uitdager Jamal Ben Saddik heeft deze week namelijk een rugblessure opgelopen tijdens de trainingen. Hij zou op 30 januari uitkomen tegen zwaargewichtkampioen Rico 'The King of Kickboxing' Verhoeven.

Voor Verhoeven, 31, die sinds 2014 wereldkampioen is, wordt het zijn tiende titelverdediging. In de aanloop had Saddik nog gezegd dat het tijd is voor een nieuwe wereldkampioen. Echter, Glory Kickboxing meldde dinsdag onder meer op Instagram dat Saddik door de kwetsuur de komende maanden niet in de ring zal staan. De organisatie gaat nu op zoek naar een vervanger voor het hoofdgevecht. Verwacht wordt dat die binnen 24 uur wordt bekendgemaakt.

De Nederlander Verhoeven en de Belgische Marokkaan Ben Saddik zouden voor de derde keer tegenover elkaar staan in de ring. Verhoeven verloor in 2011, maar prolongeerde in 2017 de belt door 'De Goliath' te verslaan. Even leek het erop dat Tarik 'The Tank' Khbabez, een Marokkaans-Nederlandse kickbokser uit Den Haag Ben Saddik zou vervangen, maar Glory zag daar naderhand van af. Khbabez zou al in actie komen op Glory 77.

Een ander titelgevecht op 30 januari is de partij tussen Cedric Doumbe (kampioen) en Murthel Groenhart (interim-kampioen) om de titel in het weltergewicht. Het wordt hun derde wedstrijd. De tussenstand is 1-1. Doumbe heeft nu al zijn verontschuldigingen aangeboden voor de afstraffing die hij Groenhart zegt te zullen geven. Hij belooft dat het titelgevecht niet langer dan twee ronden zal duren.

De twee andere titelgevechten voor de avond zijn Artem Vakhitov vs Alex Pereira (lichtzwaargewicht) en Tiffany Van Soest vs Aline Pereira (bantamgewicht). De Pereira's zijn broer en zus. De Rus Vakhitov (10-1-0, 3 KO's) is de kampioen en de Braziliaan Pereira (10-3-0, 7KO's) de nummer 1-uitdager. De Amerikaanse Van Soest (7-2-0, 1 KO) is de super bantamgewichtkampioen en Pereira (2-0-0, 1 KO) de nummer 2 in de divisie.

Op 30 januari staat ook het gevecht tussen Donegi Abena en Luis Taveres op schema. Abena (2-2-0, 0 KO's) vecht onder de Surinaamse vlag. Hij is als nummer vier gerangschikt in de lichtzwaargewichtklasse. Tegenstander Taveres (Nederland) is de nummer twee en heeft een Glory-record van 3-2-0 met 0 KO's.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina