Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-besmettingen bij Volksgezondheid en AZP

Covid-19-besmettingen bij Volksgezondheid en AZP

22/01/2021 08:03 - Ivan Cairo

Covid-19-besmettingen bij Volksgezondheid en AZP

 

PARAMARIBO - Evenals andere instellingen en organisaties zijn ook het ministerie van Volksgezondheid en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) getroffen door Covid-19. Bij Volksgezondheid zijn twee medewerkers van de Technische Dienst besmet, bevestigt minister Amar Ramadhin tegenover de Ware Tijd

Beweringen als zouden dertig personeelsleden van het ministerie zijn besmet zijn, aldus de bewindsman, bezijdens de waarheid. Hij voegt eraan toe dat intussen de contact tracing is begonnen om zoveel mogelijk mensen, met wie de twee besmette personen in contact zijn gekomen, op te sporen, zodat die kunnen worden getest.

Bij het AZP is niet bekend om hoeveel besmettingen het gaat. "De diensten van het ziekenhuis draaien door. Het personeel van AZP is ook deel van de samenleving", reageert algemeen directeur Claudia Marica-Redan tegenover de Ware Tijd.

Middels een interne circulaire informeerde de medisch directeur van het ziekenhuis de medewerkers woensdag dat er momenteel een uitbraak van Covid-19 is onder het keukenpersoneel. "In deze uitzonderlijke situatie zijn er speciale maatregelen genomen om de continuïteit van de keukenactiviteiten te garanderen", aldus een passage uit de circulaire.

Vanaf Covid-19 vorig jaar maart in Suriname opdook zijn verschillende instituten, bedrijven, organisaties en instellingen getroffen. Bij Rosebel Gold Mines was een groot aantal arbeiders besmet, maar ook bij het Korps Politie Suriname en een lagere school te Mattonshoop maakte het coronavirus een aantal slachtoffers. Andere overheidsinstellingen zoals CBB, de Belastingdienst en de Regionale Gezondheidsdienst bleven ook niet bespaard.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina