Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie vrouwen toegelaten tot OKB

Drie vrouwen toegelaten tot OKB

22/01/2021 05:50 - Van onze redactie

Anne-Marel Linger (r), Felicia Patterson (m) en Anushka Ramesar-Gopalrai (tweede vanuit links) met de president en OKB-voorzitter na hun beëdiging.

Anne-Marel Linger (r), Felicia Patterson (m) en Anushka Ramesar-Gopalrai (tweede vanuit links) met de president en OKB-voorzitter na hun beëdiging. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Anne-Marel Linger en Felicia Patterson zijn beëdigd als lid van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Anushka Ramesar-Gopalrai werd toegelaten als plaatsvervangend lid. Met de toevoeging van het trio woensdag is volgens voorzitter Sheik Alibaks het OKB “zonder meer versterkt”. “We kennen de kwaliteiten van dezen dames. Het OKB rekent op hun inzet, kennis en kunde.”

Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS), die de informatie donderdag met de media deelde, noemde hij de aanvulling van het orgaan "een vreugdevol moment". President Chandrikapersad Santokhi drukte de leden op het hart om gedurende de hele zittingstermijn actief te blijven. "Evalueren, beleid ontwikkelen, inzichten vernemen, in gesprek blijven met de verschillende actoren en continu verbeteringen aanbrengen in het electoraal proces", zullen ze volgens het staatshoofd moeten doen.

Tijdens zijn speech maakte de president duidelijk dat het OKB de rol van "onafhankelijke bewaker en toezichthouder" vervult in het electoraal proces en bij het waarborgen van de democratie. "U als OKB heeft binnen dat bestel van democratie en rechtstaat een primaire en voorname rol binnen het proces van algemene, vrije en geheime verkiezingen. Dat de stem van de burger zal blijven worden gehoord, maar ook dat het electoraal proces met voldoende waarborgen is omkleed."

Santokhi gaf verder aan dat echte democratie alleen in stand kan worden gehouden door te luisteren naar de verschillende inzichten binnen de samenleving. "Ik als president ben daar continu mee bezig. In mijn beleid sta ik te allen tijde voor dat ik president ben voor alle Surinamers en dat mijn handelen uitsluitend zal moeten worden geleid door primair hetgeen dat het belang van Suriname dient."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina