Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM voert repatriëringsvluchten normaal uit

SLM voert repatriëringsvluchten normaal uit

22/01/2021 19:59 - Van onze redactie

SLM voert repatriëringsvluchten normaal uit

 

PARAMARIBO - "Tot nader order zullen vluchten op de zondag vanuit Paramaribo naar Amsterdam als repatriëringsvluchten worden uitgevoerd." Dat heeft de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij vrijdagavond in een communiqué laten weten. Dit besluit volgt nadat de Nederlandse overheid haar reisbeleid aanscherpte en via het ministerie van Buitenlandse Zaken vanaf 23 januari een vliegverbod instelde voor achttien landen, waaronder Suriname.

Surinam Airways zegt vrijdag officieel een "aangepast bericht" te hebben ontvangen van de Nederlandse luchtvaartautoriteiten. Ze kwam daarna tot het besluit op de Mid-Atlantische route tot nader order slechts repatriëringsvluchten uit te voeren op de zondag. Passagiers zullen in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-testuitslag (niet ouder dan 72 uur vóór aankomst) en moeten op de Johan Adolf Pengel-luchthaven tegen betaling een antigeen sneltest uitvoeren. Verder dienen ze in het bezit te zijn van een gezondheidsverklaring.

Zondag vindt de SLM-vlucht volgens Corporate Communications Department dus normaal voortgang. Het passageverkoopkantoor zal zaterdag speciaal open zijn van acht uur 's morgens tot twee uur 's middags. Zondagmiddag vanaf één uur kan er worden ingecheckt voor de vlucht van later die dag. SLM onderstreept in haar communiqué dat ook haar vluchten vanuit Amsterdam als repatriëring zullen worden uitgevoerd. "Passagiers moeten beschikken over de benodigde toestemming van de Surinaamse autoriteiten", wordt benadrukt.

De KLM heeft donderdag bekendgemaakt dat ze vanaf zaterdag passagiersvluchten van en naar Suriname opschort. De dienstverlening werd aangepast "vanwege het aangescherpte reisbeleid van de Nederlandse overheid ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus en ter beperking van het aantal reisbewegingen".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina