Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wip wint, De Randamie verliest

Wip wint, De Randamie verliest

22/01/2021 04:04 - Terence Oosterwolde

Yamill Wip (r) scoorde niet, maar zijn team won wel.

Yamill Wip (r) scoorde niet, maar zijn team won wel. Foto: FB Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball/Luka de Kruijf  

PARAMARIBO - Yamill Wip heeft zijn tweede opeenvolgende winst op zak met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de Nederlandse eredivisie. Donderdag werd in Topsportcentrum Rotterdam ruim gewonnen van Aris Leeuwaarden: 82-56. Sergio de Randamie en Apollo Amsterdam daarentegen incasseerden hun tweede nederlaag op rij. Van promovendus Almere Sailors werd na eenmaal verlenging met 67-74 verloren.

Wip speelde donderdagavond dertien minuten en tien seconden. Hij miste zijn beide veldbaskets en zijn enige three-pointer en eindigde zonder punten. Wel had hij twee persoonlijke fouten. Arunas Mikalaukas (19 punten), Jeroen van der List (18), Mack Bruining (15) en Juan Davis (12 punten en 11 rebounds) scoorden in dubbele cijfers voor Feyenoord, dat met twee zeges uit twee duels aan kop gaat in de Dutch Basketball League.

Apollo Amsterdam staat met twee nederlagen uit twee wedstrijden voorlaatste, elfde in de competitie. Op bezoek bij Almere Sailors in Topsportcentrum Almere kwam de Surinaamse basketballer Sergio de Randamie tot vier punten, vijf rebounds, twee assists en één steal in zeventien minuten en zestien seconden. Hij scoorde twee van de drie shots en miste zijn beide driepunters. Hicham Kherazzi (17 punten), Noam Hasson (12) en Keyshawn Bottelier (11) scoorden in dubbele cijfers.

Apollo Amsterdam staat zaterdag weer op het veld. In de eigen Apollohal komt nummer twee Zorg en Zekerheid Leiden (twee gespeeld, twee gewonnen) op bezoek. Op dezelfde dag heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball de uitwedstrijd tegen nummer drie Den Helder Suns (twee gespeeld, twee gewonnen) op schema in de Sporthal Sportlaan. 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina