Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Coronathee' Cullimore stimuleert mogelijk extra aanmaak antistoffen

'Coronathee' Cullimore stimuleert mogelijk extra aanmaak antistoffen

24/01/2021 12:06 - Audry Wajwakana

Natuurgenezer Richard Cullimore met de Surinaamse kruiden waarmee hij de coronathee maakt en de op A4-blaadjes geprinte testresultaten van Meredith Telting.

Natuurgenezer Richard Cullimore met de Surinaamse kruiden waarmee hij de coronathee maakt en de op A4-blaadjes geprinte testresultaten van Meredith Telting. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - De coronakruidenthee van natuurgenezer Richard Cullimore blijkt nu ook een extra stimulans te zijn voor het aanmaken van antistoffen tegen Covid-19. Dat toont het onderzoeksresultaat van de in Nederland wonende Meredith Telting aan.

Vorig jaar april testte de verpleegkundige van een verpleeghuis voor ouderen positief op het coronavirus. Vanwege haar snelle herstel werd ze door de artsen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis gevraagd om mee te werken aan een Covid-19-onderzoek, dat door de Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam wordt uitgevoerd. "Ik heb ja gezegd, omdat ik dacht dat de kruidenthee van meneer Cullimore daaraan heeft bijgedragen. Ik moest op 7 juli naar het ziekenhuis om bloed te laten afnemen en op 13 juli werd aan mij medegedeeld dat mijn lichaam antistoffen heeft aangemaakt. Ik heb ze uitgelegd wat ik dronk tegen het virus en ik moest in november terugkomen voor nog een onderzoek. Op 2 december kreeg ik de uitslag dat mijn lichaam nog steeds antistoffen heeft", vertelt Telting aan de Ware Tijd. Ze besloot de schriftelijke uitslag ook naar de natuurgenezer te sturen.

In zijn poli aan de Plutostraat toont de natuurgenezer de op A4-blaadjes geprinte testresultaten van Telting aan de Ware Tijd. "God zij dank, in een ander land word ik gewaardeerd. Al komen de aanvallen, ik heb hier zwart-op-wit het bewijs van een professorr/ infectioloog", zegt hij. Aan de Ware Tijd wil hij zelf niet veel kwijt, dan dat hij Telting en de onderzoekers niet kent.

Sinds de coronapandemie heeft de natuurgenezer het erg druk. In de gang van zijn poli, waar hij normaliter patiënten ontvangt, zijn er manden en dozen vol kruiden. Hij vertelt dat hij over de hele wereld al meer dan vijftigduizend verpakkingen van de kruiden heeft verkocht. Op het bureau van zijn assistente pakt hij een stapel papier met op de handgeschreven namen van personen die de thee bij hem kopen. "Ik laat alles optekenen, omdat ik alles wil bewijzen", legt hij uit.

Zo kreeg hij de broer van Telting op zijn poli, die de thee voor zijn zus kwam kopen. Meredith Telting: "Ik heb de thee op 4 mei ontvangen en gelijk een halve liter gedronken. U gelooft het of niet, ik voelde mij gelijk prima. Daarna dronk ik de thee dagelijks." Van de natuurgenezer mocht ze haar man en zwangere dochter weer thuis laten komen. Die waren vanwege het virus bij familie gaan logeren. Haar familie heeft het virus niet opgelopen.

Bij het ziekenhuis waar ze was getest, werd er steeds navraag gedaan over haar gezondheid. Omdat ze snel beter werd, werd haar gevraagd of ze mee wilde doen aan het Covid-19-onderzoek. Telting vertelt dat de artsen het ongelooflijk vinden dat haar lichaam nog steeds zoveel antistoffen aanmaakt. Vanwege haar fysieke gesteldheid werd ze zelfs een baan aangeboden op de IC-afdeling van het ziekenhuis. "Ik heb vier jaar in dat ziekenhuis gewerkt, maar mijn huidige baan bij het oudjes verpleeghuis vind ik nog prettig, dus heb ik vriendelijk bedankt", zegt ze. In het verpleeghuis waar ze werkt, heeft ze de thee ook aan collega's en drie artsen gegeven.

De thee is een mengelmoes van diverse Surinaamse kruiden, waarvan het hoofdbestanddeel bestaat uit de bast van de kankantrieboom. De door het ministerie van Volksgezondheid gecertificeerde traditionele natuurgenezer maakte in december 2019 bekend dat hij een kruidenmiddel heeft ontwikkeld, waarvan het aftreksel bestand is tegen allerlei longaandoeningen. Het middel is een groot succes geworden, nadat hij een paar Chinezen met luchtwegklachten in zijn praktijk kreeg, die door deze thee zijn genezen.

Om de Ware Tijd te overtuigen van het middel pakt Cullimore zijn telefoon. Hij toont een filmpje van een zwaar hijgende oude AfroSurinaamse-man met een zuurstofmasker op aan het beademingsapparaat. De bejaarde man is de tachtigjarige vader van Wensley Zandgrond. Telefonisch vertelt hij de Ware Tijd dat zijn vader twee dagen nadat hij uit Nederland kwam koorts kreeg. Hij werd bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo positief getest op het coronavirus en werd in het Regionaal Ziekenhuis Wanica opgenomen. "De familie was natuurlijk in paniek en ik zocht meneer Cullimore op om mijn vader te helpen. Ik had over hem gehoord, maar niet over het effect van zijn thee. Dit is geen agerstori, na ongeveer twee tot drie dagen schrok ik toen de dokter mij vertelde dat het stukken beter ging met mijn vader en dat hij naar huis mocht als het zo doorging", vertelt Zandgrond, die zelf bij BOG werkt.

De natuurgenezer voelt zich gesterkt met deze twee getuigenissen, waarvan toestemming is gegeven om die met de gemeenschap te delen. "Ik zou u meer kunnen vertellen over wie hier allemaal over de vloer komt. Zij hebben mij eerst voor van alles en nog wat uitgemaakt, maar ik laat ze aan God over. Enkelen hebben wel hun verontschuldigingen aangeboden. Belangrijk is dat ik hier zwart-op-wit heb dat de thee antistoffen aanmaakt. A no wan law law man of sey sey datra die dat stelt, maar een professor/infectioloog", zegt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina