Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19 brengt verborgen armoede aan oppervlakte

Covid-19 brengt verborgen armoede aan oppervlakte

24/01/2021 06:00 - Arjen Stikvoort

Pastor Russell Sheoprashad (r) geeft zijn donatie aan de leidster van kinderhuis Ephraïm. De kinderen kregen een portie KFC.

Pastor Russell Sheoprashad (r) geeft zijn donatie aan de leidster van kinderhuis Ephraïm. De kinderen kregen een portie KFC. Foto: collectie New Life Apostolic Pentecostal Church  

PARAMARIBO - De New Life Apostolic Pentecostal Church is één van de religieuze organisaties die zich al jaren, maar vooral in deze coronatijd, inspant om de minstbeelde groepen in de samenleving, van jong tot oud, een steuntje in de rug te geven. Arts Robert Mohamed heeft zich in december vorig jaar aangesloten bij deze kerk die zich onder meer bezighoudt met liefdadigheidswerk.

"We willen onze focus ook leggen op de mensen die wel werken, maar die zich lekker eten bijna niet meer kunnen permitteren. Ook hen willen we, naast andere groepen in de samenleving zoals de (seksueel misbruikte) kinderen, mensen met een meervoudige beperking en dak- en thuislozen, blij maken." Het is volgens Mohamed de middenklasse die vanwege de moeilijke economische situatie in het land arm is geworden.

Ruim een maand geleden, op Kinderdag, werden de bewonertjes van Stichting Hoop voor Kinderen in het zonnetje gezet met lekker eten en ontspanningsactiviteiten. Eveneens in december was de kerk op bezoek in Huize Betheljada waar voor de kinderen met een meervoudige beperking een gezellige dag werd georganiseerd. Ook dak- en thuislozen werden niet vergeten. Ruim veertig van hen kregen een maaltijd - rijst met kerrie kip - met een frisdrank.

De religieuze organisaties trekt zich ook het lot aan van de honderd tot honderdvijftig gevangenen te Santo Boma en zaterdag wordt kindertehuis Ephraim blij gemaakt. "We zijn afhankelijk van wat we krijgen aangeboden, onder meer van KFC en de Centrale Markt. We willen niet alleen maar junkfood geven wat de ontvangers lekker vinden, maar ook gezonde producten." De kerk is daarom blij met wat ze van de Centrale Markt krijgt.

Marktmeester Gautam Dhanai ondersteunt vooral met groenten die niet verkocht konden worden. Dagelijks komen tien tot vijftien instellingen in aanmerking daarvoor. Zeker in deze coronatijd is dat erg belangrijk voor de vitaminen. Ook de overheid zou daaraan moeten denken en groenten schenken aan risicogroepen zoals de senioren in woongroepen, waaronder Huize Ashiana.

Pastor Russell Sheoprashad, voorganger van de New Life Apostolic Pentecostal church, onderstreept het belang van de donaties. "Er is veel werkloosheid. De mensen krijgen van de overheid weinig Covid-19-steun. Daarom zijn we blij en dankbaar dat we mogen helpen." Naast de grotere organisaties die hun steentje bijdragen, zijn er veel individuen en kleine bedrijven die helpen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina