Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President Santokhi test positief op Covid-19

President Santokhi test positief op Covid-19

24/01/2021 12:46 - Van onze redactie

President Santokhi test positief op Covid-19

 

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi is besmet met het coronavirus. Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) voelt het staatshoofd zich goed en zal hij zich strikt houden aan de medische voorschriften en in thuisisolatie gaan.

De CDS schrijft dat Santokhi zaterdagochtend lichte klachten had. Op advies van zijn arts onderging hij een Covid-19-test en werd hij zondagochtend positief bevonden. Hij had zaterdag al besloten af te zien van de ontmoetingen die voor het weekend waren gepland.

Volgens de CDS zijn er geen andere personen in de omgeving van het staatshoofd, inclusief zijn echtgenote, positief getest. De personen die in de afgelopen dagen in contact zijn geweest met het staatshoofd zullen volgens het gangbare protocol worden gemonitord en getest.

Eerder zijn andere leden van het kabinet onder wie vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen), Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) en Diana Pokie (Grondbeleid en Bosbeheer) besmet geraakt. Ook de coalitiepartners Salam Somohardjo en Gregory Rusland kregen het coronavirus. Brunswijk, Pokie en Somohardjo werden zelfs in het ziekenhuis opgenomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina