Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wisselende resultaten Surinaamse basketballers

Wisselende resultaten Surinaamse basketballers

24/01/2021 03:03 - Terence Oosterwolde

Uit deze actie vroeg in de ontmoeting maakte Gavin Kensmil (l) een three-pointplay (basket en vrije worp) na een fout van Avery Sullivan.

Uit deze actie vroeg in de ontmoeting maakte Gavin Kensmil (l) een three-pointplay (basket en vrije worp) na een fout van Avery Sullivan. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Zeventien punten, vijf rebounds, twee assists en twee steals was zaterdag de bijdrage van de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil in de ruime zege van de Stephen F. Austin State University op Lamar University: 102-72. Voor The Lumberjacks (9-2/5-0 Southland Conference) de zesde zege op rij.

Kensmil maakte na amper 39 seconden de eerste basket van de wedstrijd, benutte vervolgens een vrije worp en had kort daarna ook een steal. Hij scoorde overall zes van de negen veldbaskets en benutte al zijn vijf vrije worpen. De Surinamer speelde 29 minuten.

SFA heeft woensdag de uitwedstrijd tegen Abilene Christian University, die vorig jaar beide keren werd verslagen. In de uitwedstrijd van 3 maart (77-72) had Kensmil dertien punten, vijf rebounds, vier steals, één assist en één block. Op 23 januari in de thuispartij (71-61) kwam hij tot vijf punten, vier rebounds, twee assists en twee steals.

In Europa hadden de profbasketballers Charlon Kloof, Yamill Wip en Sergio de Randamie geen succes. Kloof en OGM Ormanspor verloren in Turkije met twintig punten van ongeslagen koploper Anadolu Efes: 75-95. Kloof, die na 28 seconden de eerste basket scoorde uit een dunk, eindigde met tien punten, één rebound en één assist in achttien minuten. Zijn team staat veertiende met vijf zeges en dertien nederlagen.

Wip en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zijn in de Nederlandse eredivisie de eerste plek kwijt. De ploeg ging zaterdag met 78-85 ten onder nadat het bij de rust nog met 44-37 leidde. Wip speelde drie minuten en miste zijn enige three-pointer. Winnaar Den Helder Suns is nu tweede, terwijl Feyenoord terugviel naar plek drie. Koploper is ZZ Leiden, dat net als Den Helder Suns de eerste drie partijen won.

Sergio de Randamie en Apollo Amsterdam bezetten de voorlaatste plek nadat zaterdag voor de derde keer op rij werd verloren. Lijstaanvoerder Zorg & Zekerheid Leiden was duidelijk een maat te groot: 103-76 (48-33). De Randamie had twee punten, vier rebounds, drie assists en twee steals in 27 minuten.

Direct na de ontmoeting nam Laki Lakner zijn ontslag als hoofdcoach van Apollo Amsterdam. "Wij betreuren dit besluit maar hebben respect voor deze keuze en willen hem bedanken voor zijn inzet en bijdrage aan het H1 team in Amsterdam. Nadere berichtgeving over een nieuwe coach volgt zo snel mogelijk", maakte de club bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina