Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man die president bedreigde aangehouden

Man die president bedreigde aangehouden

25/01/2021 19:44 - Van onze redactie

Rudolf H., ook bekend als 'Buru', werd maandag in de boeien geslagen.

Rudolf H., ook bekend als 'Buru', werd maandag in de boeien geslagen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Rudolf H., 53 jaar, is maandagochtend door het Arrestatieteam aangehouden en overgedragen aan de collega's van de afdeling Kapitale Delicten. De man, die bekendstaat als 'Buru', werd opgespoord in verband met een filmpje dat op sociale media werd verspreid waarin hij bedreigende en beledigende uitlatingen deed naar president Chandrikapersad Santokhi.

Tegen Rudolf H. was aangifte gedaan bij de politie. De man werd in district Wanica aangehouden. Na te zijn voorgeleid bij een hulpofficier van justitie is de verdachte in verzekering gesteld.

In juli 2019 was Rudolf H. voor hetzelfde vergrijp - bedreigen en beledigen van de president - gearresteerd door een speciale politie-eenheid. Toen was Desi Bouterse staatshoofd. In dat filmpje haalde de verdachte een pistool onder een matras tevoorschijn. Enkele dagen daarna werd hij in vrijheid gesteld en bood hij publiekelijk zijn verontschuldiging aan Bouterse aan. Op het beledigen en bedreigen van het staatshoofd staat een gevangenisstraf of geldboete.

In juni 2020 werd Marciano H. aangehouden door het Regio Bijstandsteam Paramaribo. Hij had Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk, toen nog in de functie van parlementariër, via social media met de dood bedreigd. Het filmpje ging viraal, waar er aangifte werd gedaan bij de recherche van regio Midden. Bij zijn aanhouding had Marciano H. een scherp voorwerp bij zich.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina