Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse Brouwerij importeert alcoholvrij Heineken

Surinaamse Brouwerij importeert alcoholvrij Heineken

25/01/2021 23:11 - Arjen Stikvoort

Op 3 maart 2017 introduceerde Heineken alcoholvrij bier voor het eerst in Nederland. Haast vier jaar later volgde Suriname. Heineken 0.0 is al meer dan tachtig landen verkrijgbaar.

Op 3 maart 2017 introduceerde Heineken alcoholvrij bier voor het eerst in Nederland. Haast vier jaar later volgde Suriname. Heineken 0.0 is al meer dan tachtig landen verkrijgbaar. Foto: Heineken  

PARAMARIBO - Op basis van marktonderzoek heeft de Surinaamse Brouwerij besloten om Heineken 0.0, een alcoholvrij bier, in Suriname te introduceren. Het is zaterdag gepresenteerd met de campagne ‘Now You Can’, die nog enige tijd door blijft lopen. Zelf introduceerde de brouwerij jaren geleden al de Radler 2 procent alcohol met een mix van bier en lemmetjessap en Radler alcoholvrij bier.

Directeur Reinoud Ottervanger van de brouwerij zegt tegen de Ware Tijd dat de introductie van het buitenlands product is ingegeven door het feit dat mensen zich bewuster worden van hun gezondheid en dat het drinken van alcohol niet altijd mogelijk is. Belangrijk bij alcoholvrij bier is ook dat mensen na het drinken normaal kunnen deelnemen aan gemotoriseerd verkeer.

Ook de Surinaamse Brouwerij ondervindt veel last van de coronacrisis door met name de sluiting van de horeca en de lockdowns, maar ook de koersontwikkeling speelt een rol. Hierdoor zijn accijnzen verhoogd en zijn grondstoffen duurder geworden. Om dit deels te compenseren en te kunnen blijven investeren in werkgelegenheid, innovaties en overige toekomstgerichte projecten, heeft de brouwerij de prijzen van haar producten drie keer in vier maanden verhoogd: 24 augustus en 25 september 2020 en vervolgens op 4 januari 2021. "Door te kunnen blijven investeren in een duurzame bedrijfsvoering laat de Surinaamse Brouwerij zien vertrouwen te hebben in de toekomst van Suriname." Hij hoopt dat de Covid-19-situatie zich zodanig ontwikkelt dat ook handel en bedrijfsleven snel weer op een veilige manier operationeel kunnen zijn.

Winkelier Anil Mitrasing heeft een proeforder van het importproduct geplaatst. "Als het in de smaakt valt, zal men het zeker kopen. De mensen moeten nog leren wat het is. Ik heb nog geen klanten gehad." Gio Douglas drinkt niet veel bier, maar is positief. "Voor mensen die weinig tot geen alcohol gebruiken is dit een goed alternatief. Ik zal het zeker proeven." Vernon de Vries kijkt vreemd op bij het horen van 0,0 procent alcohol. "Maar is beter, helemaal als je nog moet rijden."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina