Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Komende twee weekends total lockdown

Komende twee weekends total lockdown

26/01/2021 15:00 - Van onze redactie

Komende twee weekends total lockdown

Foto: Shutterstock  

PARAMARIBO - In de weekends van 29 januari tot en met 1 februari en van 5 februari tot en met 8 februari geldt in het hele land een totale lockdown. Alle winkels, handelszaken en andere bedrijven zullen zijn gesloten en dient iedereen die niet tot een essentiële dienst behoort en naar het werk moet, thuis te blijven. Dat is dinsdag (vandaag) door de regering besloten. Vorige week had minister Amar Ramadhin van Volksgezonheid reeds aangekondigd dat vanwege het groeiend aantal COVID-19-besmettingen een lockdown onvermijdelijk was.

Gedurende de week blijven de eerder afgekondigde maatregelen onverkort van kracht en geldt de avondklok nog steeds van 7.00 uur 's avonds tot 5.00 uur de volgende dag. "In de weekend lockdown zullen alleen specifieke groepen personen met toestemming op straat mogen. Alle winkels en handelzaken zullen gesloten zijn", maakt de regering bekend. Het dragen van mond/neusbedekking buiten het eigen huis, met name bij het betreden van ruimten is verplicht. Deze regel geldt echter niet voor kinderen tot 12 jaar.

De bevolking wordt verzocht om reeds bij beginnende symptomen zo snel mogelijk te gaan testen en zich te isoleren van collega's en familie totdat de testuitslag bekend is. Overheidskantoren en andere bedrijven dienen zoveel als mogelijk met minimale bezetting te opereren en wordt opgeroepen dat zoveel als mogelijk van huis uit wordt gewerkt. Slechts de essentiële diensten zullen functioneren. Samenscholingen van meer dan vojf personen is nog steeds verboden, behalve voor werk en sectoren alsook activiteiten waarvoor er een protocol is.

Bij religieuze bijeenkomsten, gebedsdiensten, rouwzittingen en begrafenissen mogen tot maximaal 10 personen aanwezig zijn indien de ruimte de anderhalve meter afstand toelaat en onder strikte naleving van het geldend protocol. Feesten blijven verboden, inclusief huisfeesten die potentiële mass spreading events zijn. Onder geen beding mogen desbetreffende autoriteiten vergunning verlenen, waarschuwt de regering.

Vanaf vorige week zaterdag wordt door de autoriteiter strenger toegezien op naleving en handhaving van de regels. Het gebruik van alcohol in het openbaar is per zaterdag 23 januari 2021 verboden alsook het het zich onnodig en zonder reden ophouden in groepsverband voor een winkel. De verscherpte maatregelen zijn vanwege de community spreading van het COVID-19-virus dat zich eind vorig jaar heeft ingezet. In deze tweede besmettingsgolf testen per dag gemiddeld tussen de 50 en 100 personen positief op het virus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina