Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM eist forse straffen tegen inbrekersdu

OM eist forse straffen tegen inbrekersdu

02/02/2021 04:35 - Van onze redactie

OM eist forse straffen tegen inbrekersdu

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Shanta Mahadew is maandag niet zuinig geweest met haar strafeis tegen Roël D. en zijn medeverdachte Gardelito R. De vervolgingsambtenaar concludeerde na het vooronderzoek dat bewezen is dat de twee op 13 maart van het vorig jaar in een woning hebben ingebroken en meerdere spullen wegnamen. Tegen Roël D., die ze als hoofdverdachte aanmerkt, eiste ze een gevangenisstraf van vier jaar onvoorwaardelijk en mag Gardelito R. drie jaar onvoorwaardelijk achter de tralies worden gezet.

De auto waarmee de diefstal is gepleegd, zal, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, verbeurd worden verklaard. Drie andere verdachten zijn tot nu toe de politie te slim af en lopen nog vrij rond. Zowel Roël D. als Gardelito R. heeft bekend.

De verdachten zijn kort na de kraak gepakt met in hun voertuig onder meer een mobiele telefoon, sieraden en een jachtgeweer. De slachtoffers verklaarden dat deze goederen van hun zijn.

Mahadew noemde het beeldmateriaal waarop het tweetal duidelijk te zien is ook als bewijs tegen Roël D. en Gardelito R. Door miscommunicatie werd Gardelito R. niet naar de rechtszaal gebracht. De zaak is uitgesteld naar 1 maart. Op die dag houden de advocaten hun pleidooi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina