Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering koopt tweedehandse auto's

Regering koopt tweedehandse auto's

08/02/2021 19:19 - Gilliamo Orban

Regering koopt tweedehandse auto's

 

PARAMARIBO - Door een ernstig tekort aan voertuigen bij de overheid, zal de regering binnenkort tweedehands auto’s aanschaffen. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft bekendgemaakt dat het in maart openbare aanbestedingen houdt voor voertuigen in A1-conditie. Gemiddeld zal een auto tienduizend US dollar moeten kosten.

Minister Riad Nurmohamed zegt tegen de Ware Tijd dat "om wat voor reden dan ook heel veel voertuigen" kort vóór de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn verkocht. "Ik heb gehoord dat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken er 103 wagens zijn verkocht aan voorgaande mensen", doet hij uit de doeken, doelend op NDP-loyalisten.

Ook toppers van de regering hebben volgens de minister kort vóór de verkiezingen splinternieuwe auto's van de staat overgekocht. De meeste toenmalige ministers hebben wel de tweede auto die ze ter beschikking hadden ingeleverd. De bewindsman wijst verder erop dat heel veel voertuigen die zijn achtergelaten defect zijn. "Er zijn tientallen auto's die gewoon jaren kapot zijn."

Er zijn instituten die geruime tijd niet optimaal hebben kunnen functioneren omdat ze geen vervoer hadden. "Ze kregen de voorzieningen niet om op het veld macht en controle te hebben." Nurmohamed noemt in dit verband districtscommissarissen. Er zijn ook instanties die hout- en goudconcessies dienen te controleren. Bovendien zal deze controle opgevoerd worden, waardoor de desbetreffende ministeries meer auto's nodig hebben.

De regering heeft vanwege bezuiniging besloten om geen nieuwe auto's te kopen. "We gaan tweedehandse wagens kopen, maar die gaan wel veilig genoeg zijn. Want bij sommige ministeries moeten de mensen naar het binnenland en verre districten." Elk ministerie moest een urgentie lijst voor auto's opsturen naar OW. Zo moeten voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur 21 worden gekocht, voor Natuurlijke Hulpbronnen elf en voor OW acht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina