Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sterk optreden broer en zus Kensmil

Sterk optreden broer en zus Kensmil

11/02/2021 03:56 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (14) gaat tussen twee spelers van Texas A&M University-Corpus Christi op voor een basket.

Gavin Kensmil (14) gaat tussen twee spelers van Texas A&M University-Corpus Christi op voor een basket.  

PARAMARIBO - Gavin en Cyarah Kensmil hebben woensdag van zich doen spreken op het basketbalveld. De broer had een double-double - 23 punten en 10 rebounds, beide game-highs - in de 80-68 overwinning van de Stephen F. Austin State University op Texas A&M University-Corpus Christi. De jongere zus wilde niet achterblijven en kwam tot team-highs van 22 punten en negen rebounds in de 71-44 zege op Cisco College.

Gavin Kensmil was uiterst efficiënt en effectief. De Surinaamse basketballer speelde dertig minuten en maakte 83,3 procent van zijn schoten door tien van de twaalf veldbaskets te scoren. De forward benutte drie van de vier vrije worpen. Van zijn tien rebounds waren vier aanvallend en zes verdedigend. Hij had verder vier steals, één assist en had twee turnovers.

SFA stond bij de rust comfortabel voor (49-28) en liep na haast vijf minuten in de tweede helft zelfs uit naar 60-31. Daarna nam het team wat gas terug, maar de winst zat er niet in voor de tegenstander. De overwinning was de honderdste voor SFA-coach Kasey Keller. The Lumberjacks hebben dit seizoen twaalf van de vijftien wedstrijden gewonnen en hebben een 8-1 winst-/verliesstaat in de Southland Conference.

Maandag volgt de uitwedstrijd tegen de University of New Orleans (UNO). Op 2 januari zegevierde SFA in het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches met 78-67 over UNO. Kensmil had toen vijftien punten, een game-high acht rebounds en één assist. The Privateers wonnen dit seizoen slechts vier van de zestien duels, inclusief drie van de acht in de Southland Conference.

Cyarah Kensmil, die na haar debuutseizoen bij Seward Community College, de overstap maakte naar Ranger College, scoorde woensdag tien van de vijftien veldbaskets. In de 35 minuten die ze als starter speelde, benutte ze haar beide vrije worpen. Drie van de negen rebounds waren offensive. Kensmil had verder drie steals, twee assists en één block. Ook beging de Surinaamse drie turnovers en maakte ze vier fouten.

Zaterdag gaat Ranger op bezoek bij de Southwestern Christian College op zoek naar de derde overwinning op rij. De ploeg opende het seizoen met vier opeenvolgende nederlagen. In de zes wedstrijden heeft Kensmil tot nu toe steevast in de basis gestaan. Ze heeft gemiddelden van 12,3 punten, 7,5 rebounds, 1,5 assists, 0,8 steals en 0,5 blocks in 31 minuten. Haar schotpercentage is 47,7 procent en ze benutte 87,5 procent van haar vrije worpen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina