Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bewaking oostgrens gezamenlijke verantwoordelijkheid'

'Bewaking oostgrens gezamenlijke verantwoordelijkheid'

12/02/2021 10:03 - Jason Pinas

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie deed woensdag alsof hij het in Keulen hoorde donderen toen journalisten hem voorhielden dat er normaal oversteek plaatsvindt van Albina naar Saint Laurent du Maroni.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie deed woensdag alsof hij het in Keulen hoorde donderen toen journalisten hem voorhielden dat er normaal oversteek plaatsvindt van Albina naar Saint Laurent du Maroni. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De bewaking van de oostgrens blijft een enorme uitdaging voor zowel Suriname als Frans-Guyana. Het is volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie daarom goed dat beide overheden dit vraagstuk aanpakken. Ze hebben daarin een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Tijdens de Covid-19-persconferentie gisteren zei de bewindsman dat de politie al maatregelen heeft genomen om passagiers die vanuit Albina naar de stad komen op het coronavirus te controleren. De post komt op het voorterrein van het Marwina Streekziekenhuis. "Ik heb afspraken met mijn collega van Defensie. We moeten ook in het oosten de Covid-brigade instellen", aldus Amoksi.

De bewindsman beweerde niets over een chaotische situatie in Albina te weten waarbij passagiers vrijelijk de oversteek doen, ondanks dat de grens gesloten is. Hij zei navraag te zullen doen. Volgens hem heeft minister Krishna Mathoera van Defensie, die pas nog in de grensstad was, specifiekere informatie.

Amoksi weet wel dat de regering samen met de Fransen bezig is mogelijkheden te bekijken voor een betere grensbewaking. Mathoera liet eerder weten dat de Surinaamse militairen niet veel kunnen doen omdat ze geen bevoegdheden hebben om op te treden. Daarnaast beschikken ze ook niet over goede uitrusting. Er is daarom besloten om de gezamenlijke patrouilles met de Fransen weer op te pakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina