Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Krishnadath gelooft in derde termijn als SVB-voorzitter

Krishnadath gelooft in derde termijn als SVB-voorzitter

15/02/2021 16:04 - Marinio Balsemhof

John Krishnadath (m) met zijn bestuursleden nadat hij in april 2017 werd herkozen.

John Krishnadath (m) met zijn bestuursleden nadat hij in april 2017 werd herkozen. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - De verkiezingsstrijd bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is losgebarsten. Op 5 april zal Ravin Changoer proberen John Krishnadath van de stoel te stoten. De huidige voorzitter zegt dat Changoer hem persoonlijk heeft medegedeeld van zijn voornemen.

Ondanks dat de groep van de tegenkandidaat zwaar aan het lobbyen is, denkt Krishnadath dat een derde termijn erin zit voor hem. "Ik denk dat de leden hebben gezien wat wij hebben gepresteerd en een bekend spreekwoord luidt 'never change a winning team'", aldus een zelfverzekerde Krishnadath tegen de Ware Tijd.

Hij weet niet of er nog meer tegenkandidaten zullen zijn, maar de voorzitter had al rekening gehouden met Changoer. "Toen ik hem had gebeld voor ondersteuning van mijn kandidatuur, zei hij me dat hij nog aan het nadenken was omdat men hem had benaderd. Zaterdag belde hij om te zeggen dat hij mijn tegenkandidaat zou zijn. Hij is zijn afspraak hiermee nagekomen", aldus de voorzitter.

Volgens Krishnadath mengt de politiek zich ook tijdens deze verkiezing in de strijd. Zo worden de leden vanuit het kabinet van de vicepresident uitgenodigd voor een gesprek en vinden de bijeenkomsten ook daar plaats. Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie op het kabinet van de vp, hiermee geconfronteerd, geeft aan dat de leden inderdaad op het kabinet worden ontvangen. "Maar de vp heeft hiermee niets te maken", maakt Dundas, die deel uitmaakt van de stootgroep, duidelijk.

Hij benadrukt dat er totaal geen politieke bemoeienis is. "Door mijn drukke werkzaamheden als directeur van het kabinet van de vicepresident, kan ik er niet vaak uit, dus nodig ik de leden uit om hier bij mij te komen. Er is een vergaderruimte en daar maken wij gebruik van als er geen activiteiten daar zijn." Hij kan vanwege strategische overwegingen nog niets prijsgeven, maar zegt dat binnenkort de plannen en stappen van de lijst-Changoer zullen worden gepresenteerd.

Krishnadath gelooft er ondanks alles in dat de leden hem voor nog vier jaar het vertrouwen zullen schenken. "Anders zou ik niet weten van de oproepen, de inhoud van de gesprekken en de invalshoeken van waaruit men de leden benadert", geeft hij aan. De voorzitter zegt dat de leden zelf hebben opgemerkt dat veel van wat staat in het strategisch plan 2020-2023 is gerealiseerd. "Je zal altijd wel wat ontevreden leden hebben, omdat je misschien hun persoonlijke belangen niet hebt willen of kunnen behartigen. En in Suriname heb je dat de groep die een vorige verkiezing verloren heeft, jouw hele periode zal blijven proberen de poten onder jouw stoel te zagen. Maar dat heeft meer met een negatieve instelling te maken", zegt hij.

Krishnadath hoopt dat hij de ruimte zal krijgen om het werk af te maken. "Voor mezelf heb ik twee belangrijke hoofdredenen. Ik heb zeven jaar gestoken in het lobbyen en zoeken naar fondsen om een nieuw stadion en ik ben even lang bezig geweest om gedaan te krijgen dat we spelers uit de diaspora kunnen gebruiken voor de nationale voetbalselectie. Samen met de spelers die wij hier opleiden moeten zij Suriname in de top van de Gold Cup krijgen en een WK-plaats proberen te bezorgen", zegt hij. De voorzitter is ervan overtuigd dat dit alles te realiseren is. "Je moet altijd geloof hebben in wat je doet. Toen ik met de projecten begon, ben ik door eenieder, waaronder ook de pers, bekritiseerd, maar nu ligt het wel binnen handbereik", aldus de preses.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen