Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw 20/10 double-double voor Gavin Kensmil

Opnieuw 20/10 double-double voor Gavin Kensmil

15/02/2021 21:40 - Terence Oosterwolde

Surinames Gavin Kensmil werd voor de tweede wedstrijd op rij Player of the Game.

Surinames Gavin Kensmil werd voor de tweede wedstrijd op rij Player of the Game. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Voor de tweede wedstrijd op rij is Gavin Kensmil uitgeroepen tot Player of the Game. Hij leidde de Stephen F. Austin State University opnieuw met een '20/10' double-double (minimaal twintig punten en tien rebounds) naar de overwinning. De Surinaamse basketballer had maandagavond game-highs 28 punten en tien rebounds.

De 28 punten, tien rebounds en drie assists, maar ook de elf gescoorde baskets en de zeventien schoten waren allen season-highs voor hem. Maandag was het de derde keer dat hij tien rebounds had. Eerder deed hij dat tegen Texas A&M University (woensdag) en 13 januari tegen Central Arkansas. Voor dit seizoen staat hij op gemiddelden van 15,3 punten en 6,8 rebounds. In twaalf van de zestien wedstrijden scoorde hij in dubbele cijfers en kwam hij nu al voor de vijfde keer boven de twintig punten uit.

In de uitwedstrijd tegen de University of New Orleans (UNO) in de Kiefer Lakefront Arena in New Orleans, Louisiana stonden The Lumberjacks bij de rust nog krap achter: 39-42. Met iets minder dan vijftien minuten nog te gaan stond het 51-59. De ommekeer kwam bij een 55-62 achterstand toen SFA door een 12-0 run in drie minuten en dertig seconden op 67-62 kwam met 8:25 nog te spelen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

De bijdrage van Kensmil was cruciaal in de dertiende zege van het seizoen. In dertig minuten scoorde hij 64,7 procent van zijn veldbaskets en benutte hij zes van de elf vrije worpen. De Surinaamse forward pakte zeven offensive en drie defensive rebounds, had drie assists en twee steals en werd 'Player of the Game'. Teamgenoten Roti Ware (24 punten) en David Kachelries (17) eindigden eveneens met dubbele cijfers.

Ook in de vorige ontmoeting - 80-68 overwinning woensdag op Texas A&M University - was Kensmil uitgeroepen tot de beste speler van de wedstrijd. Hij had toen 23 punten en tien rebounds - beide game-highs - vier steals en één assist. SFA (13-3/9-1 in Southland Conference) zou aanvankelijk woensdag weer spelen. De University of Central Arkansas zou dan de tegenstander zijn. Echter, vanwege het slechte weer is de ontmoeting verplaatst naar 1 maart.

The 'Jacks zijn zaterdag in het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches gastheer van University of the Incarnate Word. Op 16 januari werd de uitwedstrijd met 83-65 gewonnen, waarbij Kensmil zes punten en zes rebounds had in negentien minuten. Vorig seizoen werd in beide duels tegen The Cardinals met 80-56 gezegevierd. Op 18 januari 2020 had Kensmil elf punten, negen rebounds, vier assists en vijf steals en op 22 februari 2020 vijftien punten, zes rebounds, één steal en één block.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina