Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twijfelende getuige: 'Het lijkt wel op hem'

Twijfelende getuige: 'Het lijkt wel op hem'

17/02/2021 04:04 - Van onze redactie

Twijfelende getuige: 'Het lijkt wel op hem'

 

PARAMARIBO - "Ik weet niets van de zaak." Dit benadrukte Roberto J. gisteren tegenover rechter Duncan Nanhoe. Hij wordt beschuldigd van een inbraak die hij samen met nog een verdachte zou hebben gepleegd op 6 december 2020. Roberto J. zou daarbij goederen en een auto van de eigenaar hebben gestolen.

Tijdens de zitting dinsdag is de benadeelde als getuige gehoord. Echter, ze kon niet met zekerheid zeggen of de verdachte de man is die in haar woning is geweest. "Ik weet het niet zeker. Het lijkt wel op hem", reageerde de vrouw meerdere malen op vragen van officier van justitie Rita Sitaram.

Tijdens het vooronderzoek heeft de benadeelde de man wel als de dader aangewezen. Advocaat Delano Landvreugd vond het vreemd dat ze hem heeft kunnen herkennen ondanks het feit dat de kamer donker was. "Ik herkende hem aan zijn haar en ogen. Het was een donkerkleurige man", zei de getuige twijfelend, na lang naar de verdachte te hebben gekeken.

De politieman die de aanhouding heeft verricht verklaarde als getuige dat Roberto J. naast de gestolen auto stond toen hij werd aangehouden. De verdachte geeft toe dat hij ter plekke was maar zegt niets af te weten van de auto.

Het verzoek van Landvreugd om zijn cliёnt wegens gebrek aan bewijs voorlopig vrij te laten werd afgewezen door de rechter. De raadsman merkte op dat het accent wordt verschoven naar diefstal van een auto terwijl dat niet in de ten laste legging staat. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 15 maart. Op die dag wordt nog een politieman gehoord als getuige.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina