Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftien maanden celstraf voor schijnheilige inbreker

Vijftien maanden celstraf voor schijnheilige inbreker

17/02/2021 02:02 - Van onze redactie

Vijftien maanden celstraf voor schijnheilige inbreker

 

PARAMARIBO - Mitchel W. is dinsdag, ondanks zijn belofte tegenover rechter Duncan Nanhoe dat hij zijn leven zal beteren, tot een gevangenisstraf van vijftien maanden veroordeeld. Hij heeft bekend op 17 oktober 2020 op het Militairproject in district Commewijne te hebben ingebroken. De man stal onder meer een buitenboordmotor en televisietoestel. “Ik heb een fout gemaakt en beloof dat ik zal veranderen. Ik ga zoiets nooit meer doen”, probeerde hij een gevoelige snaar bij de rechter te raken.

De verdachte kon rustig zijn gang gaan, omdat de bewoonster van het huis, met wie hij een goede band had, niet thuis was. Echter, Mitchel W. kon worden opgepakt, nadat een ooggetuige gedetailleerde informatie aan de politie had doorgespeeld. Kort na de inbraak is de man de vrouw persoonlijk gaan troosten en wilde hij zelfs een voorlopige televisie voor de benadeelde regelen. Officier van justitie Rita Sitaram noemde vooral deze handeling "zeer beschamend".

Bij het bepalen van haar eis van achttien maanden hield de openbare aanklager er rekening mee dat Mitchel W. eerder al is veroordeeld. Ze zei dat zijn belofte om te veranderen dan ook niet serieus wordt genomen. Advocaat Harold Belfor protesteerde tegen deze opvatting en benadrukte dat het verleden van de verdachte niet leidend mag zijn voor het vonnis van de rechter. "Mijn cliënt heeft een proceshouding die je niet elke dag hoort. Is het passend en geboden om dan deze straf te eisen?"

Belfor vroeg om een voorwaardelijk deel te koppelen aan de straf, maar dat verzoek was aan de rechter niet besteed. Nanhoe twijfelde niet aan de bewijzen die zijn aangedragen door Sitaram, maar ging in zijn vonnis wel drie maanden lager dan het oorspronkelijke strafvoorstel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina