Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyanese moordverdachte opnieuw gearresteerd in Suriname

Guyanese moordverdachte opnieuw gearresteerd in Suriname

20/02/2021 23:11 - Van onze redactie

Guyanese moordverdachte opnieuw gearresteerd in Suriname

 

PARAMARIBO - Jankie Tapsie, verdachte in een moordzaak is woensdag voor de tweede keer door de Surinaamse politie uitgeleverd aan collega’s in Guyana. De 27-jarige vrouw was op 18 november 2020 al uitgeleverd, maar zag gelijk daarop kans te ontvluchten en dook naar later bleek weer onder in Suriname waar zij bijkans drie maanden uit handen wist te blijven van de politie.

Tapsie wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de moord op de 86-jarige Bibi Ramdjit door Rishiram Singh, die de eerste keer samen met de vrouw naar Suriname vluchtte. Aanleiding voor de moord was geld van de oude vrouw die aan huis een handeltje in fruit had. Het verdachte duo werd op 18 november 2020 uitgeleverd en bij een politiepost te Springlands ondergebracht in afwachting van transport naar Georgetown.

De vrouw vroeg op gegeven moment om naar het toilet te gaan. Een agent begeleidde haar. Toen ze opvallend lang wegbleef, begon de agent te roepen, maar kreeg hij geen antwoord. De verdachte bleek via het toiletraam te zijn ontsnapt en van haar ontbrak elk spoor. Tapsie bleek wel actief op Facebook en plaatste zelfs foto's van de viering van haar jaardag enkele dagen nadat zij was ontsnapt. Al gauw ontstond de indruk dat zij in Suriname was en werd het een kwestie van tijd voordat zij weer in de kraag werd gevat.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina