Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Siebrano Piqué geeft niet op

Siebrano Piqué geeft niet op

20/02/2021 08:04 - Gilliamo Orban

Het moment waarop Siebrano Piqué door de politie wordt aangehouden, terwijl hij wordt ondersteund door een medestander. De activist liep hierbij letsel op aan zijn arm.

Het moment waarop Siebrano Piqué door de politie wordt aangehouden, terwijl hij wordt ondersteund door een medestander. De activist liep hierbij letsel op aan zijn arm. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Hoewel activist Siebrano Piqué vrijdag in zijn ogen hardhandig is aangepakt door de politie en voor enkele uren was aangehouden, zal hij doorgaan met zijn straatacties. Hij is erg teleurgesteld in het politieoptreden, omdat hij de politie altijd met respect zou hebben behandeld. De actieleider heeft letsel aan zijn arm opgelopen. “Maar ik ben niet gedemotiveerd en ben weer gauw op straat om te protesteren”, zegt de zelfverzekerde Piqué tegen de Ware Tijd.

Hij heeft een straatactie voor woensdag gepland. De activist heeft hiervoor geen vergunning, maar zal die wel aanvragen. "De politie gaat mij misschien weer aanhouden, maar ik maak gebruik van mijn democratisch recht", benadrukt Piqué.

Politiewoordvoerder Rachel Deekman zegt tegen de Ware Tijd dat de politie de activist tijdens de eerder gehouden protestacties steeds erop heeft gewezen dat hij vreedzaam mag demonstreren. Hij moet wel een vergunning hiervoor hebben. Heeft Piqué die niet, dan brengt dat gevolgen met zich mee en er kunnen maatregelen tegen hem worden genomen. De Covid-19-regels staan nog recht overeind en hiermee moet er rekening worden gehouden.

Toen de politie de actieleider wilde afvoeren zijn de mede protesteerders in opstand gekomen. De politiewoordvoerder zegt dat daarbij de kleding van een politieagent is gescheurd. "Dat wordt gerekend tot vernieling en dat is strafbaar", weet Deekman.

In een filmpje op sociale media is te zien dat Piqué een politieambtenaar aangeeft dat vreedzaam protesteren zijn democratisch recht is dat in de Grondwet is verankerd. De agent vraagt hem om plaats te nemen in de politiewagen. De medestanders van de activist willen dat voorkomen en er ontstaat een gehaal en getrek tussen actievoerenden en politiemensen. Deekman wijst erop dat wanneer mensen zich verzetten bij een aanhouding, de politie hardhandig tegen hen kan optreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina