Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • B Events Line organiseert Bondru Event

Bondru Events organiseert virtuele show voor artiesten

21/02/2021 10:10 - Audry Wajwakana

Bondru Events organiseert virtuele show voor artiesten

 

PARAMARIBO - Artiesten hebben het tijdens de coronapandemie zwaar te verduren. Het geven van publieke optredens is nog niet toegestaan en het is ook niet duidelijk wanneer dit weer het geval zal zijn. Steeds meer van hen spelen in op de coronacrisis door onlineconcerten te geven en zo het contact met hun fans te onderhouden. Op 26 februari organiseert B Events Line een ‘live’ virtuele show voor artiesten die te volgen zal zijn via een privé Facebookgroep.

Betalende gasten krijgen toegang om het evenement mee te maken. "Het is precies hetzelfde als wanneer je voor de entree van een show zou betalen. Het verschil zit er alleen in dat het toegangsbewijs (dertig Surinaamse dollar voor Surinamers en vijf euro voor buitenlanders) om in te loggen door meerdere mensen op één apparaat gebruikt kan worden", zegt organisator Elisabeth Fontinie. In het comfort van hun eigen huis en zonder gevaar voor het oplopen van Covid-19, kan men genieten van een liveconcert.

Het initiatief voor de show is door één van de artiesten genomen zegt Fontinie. Haar evenementenbureau organiseert al langer dan twee jaar diverse activiteiten in de entertainmentsector. "Aan mij werd een plan gepresenteerd hoe we de artiesten kunnen ondersteunen en toen ik het bekeken had, vond ik het goed genoeg om het uit te voeren." Doordat de show virtueel gehouden wordt, zal het volgens haar ook het publiek buiten Suriname bereiken, waardoor zij de Surinaamse artiesten kan steunen.

Fontinie: "De artiesten hebben bijna een jaar lang niet kunnen optreden, maar zij hebben niet stilgezeten. Ze hebben doorgewerkt aan hun muziek en nu willen wij hen een podium bieden om te verdienen." Voor het evenement wordt er op een anonieme locatie een podium opgezet, waarop de artiesten hun hits ten gehore zullen brengen. De line-up bestaat uit twaalf artiesten en bands onder wie Del, Shaq.sr, Emanuel Sanvisi, The Season Band, Splashmaster dj Gilly en Chemelda Dielingen.

De locatie houdt de organisator geheim, omdat ze wil voorkomen dat het publiek ernaar toe komt. "We zitten nog in een Covid-19-situatie en de geldende maatregelen die we in acht moeten nemen. Er is gekozen voor een line-up van twaalf artiesten, die hun ding binnen de aangegeven tijd moeten doen. Het evenement is bedoeld om ze te poweren. Ze hebben geproduceerd en we appreciëren hun talent", zegt ze.

Het evenement begint om negen uur 's avonds. Fontinie benadrukt dat deze show niets te maken heeft met de Communicatiedienst Suriname (CDS) en het Platform Entertainment Cultuur Suriname (PECS), die van plan zijn om als ondersteuning van de entertainmentbranche 'lockdownentertainment' te organiseren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina