Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Einde werkzaamheden Nieuwe Charlesburgweg in zicht

Einde werkzaamheden Nieuwe Charlesburgweg in zicht

21/02/2021 08:06 - Arjen Stikvoort

In mei 2019 werd gestart met het compleet vernieuwen en inrichten van de Nieuwe Charlesburgweg. Na twee jaar is het einde hiervan in zicht.

In mei 2019 werd gestart met het compleet vernieuwen en inrichten van de Nieuwe Charlesburgweg. Na twee jaar is het einde hiervan in zicht. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Als alles volgens planning verloopt, zal de Nieuwe Charlesburgweg in mei worden opgeleverd. Dit weekend en het volgende zal de weg worden afgesloten voor het verkeer. Bestemmingsverkeer zal worden omgeleid. De laatste zeshonderd meter - vanaf de Pompoenstraat tot aan de Ringweg-Zuid - krijgt zondag, als het weer het toelaat, een laatste toplaag asfalt.

Het project dat wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Kuldipsingh heeft van de oude straat een moderne weg gemaakt met afwatering en fiets- en voetpaden aan beide kanten. Ook zijn de elektriciteitsmasten verplaatst. Tot mei zal er worden gewerkt aan de voetgangerspaden, wegmarkering en zullen verkeersborden worden geplaatst.

De weggebruikers zijn blij met de opgeknapte belangrijke verkeersader, maar hier en daar is er toch enige lichte irritatie. "De weg is veel te smal", klaagt Terry Finck. "En bovendien zijn de stoepranden veel te hoog. Je kunt moeilijk een scherpe bocht maken als je een zijstraat wil inslaan, want dan raken je velgen de stoeprand en gaan ze kapot."

Dat de weg smaller is geworden, weerspreekt toezichthouder Juan van Geene van Buro Cite dat het project leidt. "Dat is optisch. Het lijkt zo, omdat er nu hogere fiets- en voetpaden zijn geplaatst uit veiligheid van de voetgangers en fietsers. Maar de rijweg is even breed gebleven", verzekert Van Geene.

Finck is wel blij met de verbeterde afwatering. Die was voorheen erbarmelijk, zegt hij. "Het is een drukke straat geworden. Zebrapaden en businhammen zouden het (nog) veiliger maken." Akbar Abdoel vindt minder dat mensen hun auto gewoon op het fietspad parkeren. Hij ziet dat de handel langs de weg is opgebloeid en dat er meer parkeerplaatsen voor winkels zijn bij gekomen.

Abdoel pleit voor regelmatig onderhoud van de weg. Krisnakoemar Ganesh van bandenservice Ganesh bevestigt dat klanten klagen over de hoogte van de stoepranden en dat het nemen van een bocht moeilijk gaat. "Ik zie veel klanten met kapotte banden en velgen. Zelf zeggen ze dat ze tegen de scherpe randen bij de zijstraten zijn aangereden." Hij begrijpt niet dat ze daar, met het maken van de weg, geen rekening mee hebben gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina