Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geloof in Covid-19-vaccin

Geloof in Covid-19-vaccin

23/02/2021 16:49 - Amanda Palis

Verpleegkundige Remona Simons, die besmet is geraakt met het coronavirus, wordt als eerste ingeënt bij de start van de Covid-19-vaccinatiecampagne dinsdag in het AZP. Naast haar minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid die ook werd gevaccineerd.

Verpleegkundige Remona Simons, die besmet is geraakt met het coronavirus, wordt als eerste ingeënt bij de start van de Covid-19-vaccinatiecampagne dinsdag in het AZP. Naast haar minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid die ook werd gevaccineerd. Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - Twintig zorgwerkers én minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zijn dinsdag tegen het coronavirus ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Met de kick-off van de Covid-19-vaccinatiecampagne in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is er volgens directeur Claudia Marica-Redan geloof getoond in het vaccin. "Ons streven is in elk geval de mensen die verantwoordelijk zijn voor de zorg van de Covid-19-patiënten zo goed als mogelijk te beschermen", zegt Marica-Redan tegen de Ware Tijd.

Marica-Redan vertelt dat ongeveer honderd gezondheidswerkers van het AZP worden gevaccineerd omdat een groot deel van de zorg ook in dat ziekenhuis plaatsvindt. De directeur benadrukt dat de mensen zich geheel vrijwillig hebben opgegeven voor de vaccinatie. "Sinds wij de registratie begin februari zijn gestart hebben zich binnen enkele dagen ongeveer negenhonderd zorgmedewerkers opgegeven. Dat zie ik zeker als een teken dat men geloof heeft in het Covid-19-vaccin", aldus Marica-Redan.

Met de duizend doses die door Barbados zijn gedoneerd kunnen vijfhonderd mensen worden gevaccineerd, omdat elke persoon twee keer wordt ingeënt. Het tweede spuitje krijgen de mensen na tien weken. Vrijdag maakte Ramadhin tijdens de Covid-19-persconferentie bekend dat de regering van India 50.000 doses heeft geschonken aan Suriname. Die partij wordt binnenkort verwacht. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vorige week toestemming gegeven voor de emergency use van AstraZeneca voor eenieder boven achttien jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina