Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het zijn alleen valse getuigenissen'

'Het zijn alleen valse getuigenissen'

23/02/2021 03:34 - Van onze redactie

'Het zijn alleen valse getuigenissen'

 

PARAMARIBO - Ondanks dat Jonathan V. door zowel een politieman als een militair duidelijk is herkend als de man die op 27 juli in de Palmentuin een seniorenvrouw van haar gouden halsketting heeft beroofd, blijft hij ontkennen. De getuigen vertelden maandag aan rechter Cynthia Valstein-Montnor dat de man na de roof via Wakapasi vluchtte in de richting van het kabinet van de president. Reagerend op het getuigenis van de militair zei de verdachte: “Deze landmacht geeft alleen maar valse getuigenissen.”

De politieman verklaarde dat hij de man arresteerde kort nadat deze door omstanders en de militair waren aangehouden. Van enkele mensen begreep de agent dat Jonathan V. de ketting had weggegooid. De politieman toonde maandag in de rechtszaal een foto van de verdachte. "Ik ben het niet", zei Jonathan V. De militair zei dat de vluchtende man om hulp riep: "Unu yepi mi, den wani kiri mi", zou hij hebben geroepen. Allemaal verzinsels volgens de verdachte.

De rechter wees de verdachte nadat hij om de feiten heen bleef draaien erop dat het weinig zin heeft om te blijven ontkennen. "Wil u blijven ontkennen?" De man bleek vasthoudend: "Ik heb me niet schuldig gemaakt aan geen enkele beroving." De rechter acht het oordeel van een psycholoog gewenst en stelde daartoe de verdere behandeling uit tot 26 april. Dan worden ook nog twee andere getuigen gehoord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina