Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaloerse man ziet fouten in

Jaloerse man ziet fouten in

23/02/2021 02:02 - Van onze redactie

Jaloerse man ziet fouten in

 

PARAMARIBO - “Ik heb haar inderdaad geslagen maar het was niet met voorbedachten rade", zei Rodriquez R. maandag tegen rechter Cynthia Valstein-Montnor. Hij zit sinds 17 maart vorig jaar vast voor mishandeling en gijzeling van zijn vrouw en haar twee vriendinnen. De verdachte vermoedde dat zijn partner vreemd ging, maar heeft zijn fout ingezien. "Ik ben hier om een beter leven te zoeken. Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde pad als ik opgaan."

Onder bedreiging met een mes en vuistvuurwapen had hij de drie vrouwen in een kamer opgesloten. Hij bond hen aan handen en voeten en dreigde zijn vrouw dood te schieten als ze niet zou toegeven dat ze hem bedroog. Aan de rechter vertelde de verdachte dat hij de slachtoffers geen pijn had willen doen. "Ik was niet mezelf toen ik de vrouwen vastbond." De verdachte gaf ook toe dat hij zijn partner met een eind stuk hout heeft geslagen, maar ontkent dat hij haar met een mes wilde steken.

De vrouw vertelde de rechter dat zij en haar man in januari 2020 uit Cuba naar Suriname zijn verhuisd om een beter leven op te bouwen. Maar al snel na aankomst begon Rodriquez R., gedreven door jaloezie, vaak ruzie te maken en de twee groeiden uit elkaar. Rond eind januari vorig jaar besloot ze de relatie te stoppen, maar ze bleven in hetzelfde appartement wonen, maar sliepen gescheiden. Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie had op een eerdere zitting achttien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De rechter doet op 22 maart uitspraak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina