Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nesty's Gators pakken goud en zilver op dag 1 SEC

Nesty's Gators pakken goud en zilver op dag 1 SEC

24/02/2021 04:20 - Terence Oosterwolde

Anthony Nesty staat een journaliste van ESPN te woord na het winnen van de SEC-kroon in 2020. Dinsdagavond startte zijn team de titelverdediging met twee medailles en records.

Anthony Nesty staat een journaliste van ESPN te woord na het winnen van de SEC-kroon in 2020. Dinsdagavond startte zijn team de titelverdediging met twee medailles en records. Foto: Gators Swimming and Diving  

PARAMARIBO - De University of Florida is haar titelverdediging dinsdagavond goed begonnen. Op dag 1 van de Southeastern Conference Championship wonnen de zwemmers van Surinames Golden Boy Anthony Nesty goud op de 200 yard wisselslagestafette en pakten ze zilver op de 800 yard vrijeslagestafette.

Gators aast op zijn negende titel op rij. In Mizzou Aquatics Center in Columbia, Missouri schoten de pupillen van de Surinaamse Olympisch kampioen als een raket uit de startblokken. Adam Chaney, Dillon Hillis, Eric Friese en Will Davis pakten niet alleen het goud op de 4x50 wisselslagestafette, hun winnende 1:23,17 is ook de snelste tijd dit jaar in geheel Verenigde Staten op dit onderdeel. Verder braken ze een nieuw pool record in Mizzou Aquatics Center.

Op de 4x200 vrijeslagestafette klokten Kieran Smith, Trey Freeman, Clark Beach en Miguel Cancel 6:12,24, goed voor de tweede plek. Vorig jaar pakte Gators op dit onderdeel voor het achtste jaar op rij de titel. Deze keer ging het goud naar Texas A&M in 6:11,63. Met hun tijd behaalden de Florida-zwemmers wel de A-cut voor de NCAA-kampioenschappen van maart. Voor Smith was er individueel succes. Als eerste zwemmer vestigde hij een nieuw SEC- en schoolrecord, door na 200 meter aan te tikken in 1:29,48.

Nesty toonde zich content met de prestaties, maar liep niet te hard van stapel. "Onze beide estafetteploegen deden het uitstekend, maar hoe goed we vanavond ook waren, bij deze wedstrijd hangt veel af van de manier waarop je 's morgens zwemt", zei hij doelende op de preliminaries van de ochtenduren. "We zullen dus gefocust moeten blijven en veerkracht moeten tonen."

Gators bezet na de eerste avond de vijfde plaats met 207 punten. Kentucky voert de ranglijst aan met 338, gevolgd door Tennessee (287), Missouri (232) en Texas A&M (221). Woensdag staan op schema de 500 yard vrije slag, 200 yard persoonlijke wisselslag, 50 yard vrije slag en 4x50 yard vrijeslagestafette. Smith won vorig jaar onder meer goud op de 500 yard vrij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina