Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering belooft CLO twk-betaling aan ambtenaren

Regering belooft CLO twk-betaling aan ambtenaren

24/02/2021 10:04 - Jason Pinas

Regering belooft CLO twk-betaling aan ambtenaren

 

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi heeft in een gesprek met de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) belooft dat de twk-betaling aan ambtenaren binnenkort weer zal worden gestort. Dit zei voorzitter Ronald Hooghart dinsdag tijdens een persconferentie. Wanneer wordt begonnen met de uitbetaling heeft Santokhi niet gezegd.

De twk die was overeengekomen met de vorige regering - een voorloper op de eis van 111 procent loonsverhoging - is in juli vorig jaar, kort na het aantreden van de regering-Santokhi/Brunswijk stopgezet. Ook met deze regering heeft de vakcentrale afspraken over een loonsverhoging. Echter, tot nu toe is er nog geen uitvoering gegeven daaraan.

In een schrijven heeft CLO in januari dit jaar haar ontevredenheid over deze zaak al kenbaar gemaakt. Gesteld wordt dat de regering de vakcentrale negeert. Hooghart noemt het kwaadaardig dat de twk niet meer wordt gestort. "Ze moeten ons dat geld geven. We zijn nu acht maanden verder en een kwart van de mensen hun salarissen is eraf. Terwijl dat is gebeurd ala sani e kon moro diri", benadrukte de voorzitter.

De vakbondsleider zei dat hij bereid is te onderhandelen met de regering over loonsverhoging aan de ambtenaren. Wat zijn plannen zijn wil Hooghart voorlopig niet prijsgeven. "Mi na wan echte Srananman. Ik houd van Suriname dus ik ben bereid te dealen." Hij wijst erop dat het volk niet geïnteresseerd is in de cijfermatige presentaties van de regering. Dit heeft hij ook kenbaar gemaakt in het gesprek met de president. "Dat cijfermatige gebeuren is voor musye, pae en mai niet interessant. Angri e kiri den sma, dat is interessant."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina