Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drinkwaterproject Boslanti verloopt vlot

Drinkwaterproject Boslanti verloopt vlot

25/02/2021 23:11 - Jason Pinas

Minister David Abiamofo vult een cup water tijdens de ingebruikname van de drinkwaterinstallatie.

Minister David Abiamofo vult een cup water tijdens de ingebruikname van de drinkwaterinstallatie. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het schoon drinkwaterproject dat in december is gestart in het dorp Boslanti in het Matawaigebied heeft tot nog toe een goed verloop. Volgens minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen is nu de tweede fase bereikt waarbij het leidingnet moet worden aangelegd. "Op dit moment is een delegatie van het ministerie samen met mensen van BOG in het dorp om de nodige monsters te nemen van het gezuiverde water", legt de bewindsman uit.

Het model dat in Boslanti als eerst is geïnstalleerd door een Belgisch bedrijf is een vrij nieuw en innovatief systeem. Het project is verwezenlijkt uit een grant van de Belgische overheid. Nu dit waterzuiveringssysteem goed bevonden is gaan ook andere dorpen worden voorzien. Volgens Abiamofo zijn Pamboko en Kaajapati in het Boven Surinamegebied aan de beurt. Hij zegt dat er delegaties in beide dorpen zijn om zaken voor te bereiden en de installaties alvast op te zetten.

"De uitdaging die we nu hebben is de lage waterstand. We hebben geprobeerd om de containers naar de dorpen te vervoeren maar het is niet gelukt." De minister zegt dat de andere werkzaamheden wel normaal doorgaan. Eventueel zullen de technici alvast beginnen met het leidingnet. Het streven is om dit kwartaal nog de eerste fase in deze twee dorpen af te hebben. "Maar het zal afhangen van de waterstand. Als het niet stijgt wordt het moeilijk."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina