Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dury niet geïnteresseerd in rvc-positie FAI

Dury niet geïnteresseerd in rvc-positie FAI

25/02/2021 18:01 - Jason Pinas

Dury niet geïnteresseerd in rvc-positie FAI

 

PARAMARIBO - Dayanand Dwarka, voorzitter van de bond van de afdeling Nickerie van de Food and Agriculture Industries (FAI), moet op zoek naar een nieuwe kandidaat die namens de bond wil zitten in de raad van commissarissen (rvc). Phillipe Dury, oud-directeur van Stichting voor Behoud van de Bananensector in Suriname – voorloper van FAI - heeft geen interesse.

Dwarka had hem willen voordragen vanwege zijn kwaliteiten. Omdat Dury onder meer geen link heeft met de vakbond van FAI Nickerie heeft hij het aanbod afgewezen. "We zijn ervan uitgegaan dat hij een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren gelet op de staat waarin het bedrijf is terecht gekomen. Nu dat niet kan moeten we naar iemand anders uitkijken", aldus Dwarka.

Vanuit de regering is er slechts één plek beschikbaar voor de vakbeweging. Echter, bij de FAI zijn er twee vakbonden (FAI Nickerie en FAI Jarikaba), die elk een eigen kandidaat hebben. Dwarka en Rodney Cabenda van Jarikaba hadden tot 15 februari de ruimte samen één kandidaat voor te dragen. Hij hoopt dat minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij nog even geduld betracht. De bewindsman heeft nog geen beslissing genomen.

Dwarka onderstreept dat zijn organisatie geen voorstander is van iemand zonder benodigde kwaliteiten en draagvlak. "FAI is wel een bacovenbedrijf maar geen bacovenwinkel. Zeker met de uitdagingen waarvoor we nu staan moeten we een sterke persoon in de raad hebben", liet hij eerder weten. In de tussentijd blijft Dwarka uitkijken naar een andere kandidaat. Wat uiteindelijk zal gebeuren valt nog niet te zeggen, want Dwarka en Cabenda kunnen niet komen tot een gezamenlijke voordracht. Cabenda houdt vast aan vakbondsleider Michael Sallons.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina