Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Atletiekseizoen zaterdag van start

Atletiekseizoen zaterdag van start

26/02/2021 22:55 - Marinio Balsemhof

Atleten zullen zaterdag de krachten meten op de grasbaan in het André Kamperveen Stadion.

Atleten zullen zaterdag de krachten meten op de grasbaan in het André Kamperveen Stadion. Foto: FB Surinaamse Atletiekbond  

PARAMARIBO - Het nieuwe seizoen van de Surinaamse Atletiekbond (SAB) gaat zaterdag in het André Kamperveen Stadion van start. Voorzitter Dennis MacDonald zegt tegen de Ware Tijd dat de protocollen al waren goedgekeurd en dat na afstemming ook het ministerie van Volksgezondheid groen licht heeft gegeven.

De spits wordt om negen uur 's morgens afgebeten met de 5.000 meter voor U20- en seniorenmannen en kogelstoten voor U17-, U20- en seniorenvrouwen. Verder staan op schema de 3.000 meter (U17-mannen en vrouwen), 400 meter (mannen en vrouwen), kogelstoten (U17-, U20- en seniorenmannen), 100 meter (mannen en vrouwen) en 1.500 meter (mannen en vrouwen).

MacDonald zegt dat de wedstrijdkalender al twee weken terug is goedgekeurd door de bond en zijn leden. "Het was dus afwachten op het Covid-19-managementteam om groen licht te geven", vertelt hij. Nu dat het geval is, hoopt de SAB de wedstrijdkalender volledig af te kunnen werken. Die van vorig jaar was vanwege de uitbraak van de coronapandemie voor een groot deel komen weg te vallen.

Het is de bedoeling dat Suriname zijn atleten ook laat meedoen aan regionale en internationale evenementen. De Zuid-Amerikaanse kampioenschappen voor senioren, die van 14 tot en met 16 mei in Buenos Aires, Argentinië worden gehouden, staan als eerste op programma. "Als de mogelijkheid er is, willen wij zeker participeren, maar dat kan pas als de grenzen weer worden opengesteld", verduidelijkt MacDonald.

Verder wil de SAB in de tweede helft van dit jaar starten met de bouw van zijn eigen complex. Dat is voor de bond erg belangrijk, omdat het André Kamperveen Stadion waar de wedstrijden normaliter worden gehouden, zal worden verbouwd. Het is de bedoeling dat de SAB zijn terrein, langs de trimbaan in de Cultuurtuin gebruikt voor het houden van wedstrijden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina