Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie goud en twee zilver voor Nesty's Gators

Drie goud en twee zilver voor Nesty's Gators

26/02/2021 05:05 - Terence Oosterwolde

Kieran Smith pakte donderdag twee gouden medailles en staat na drie dagen op vier gouden en één zilveren plak.

Kieran Smith pakte donderdag twee gouden medailles en staat na drie dagen op vier gouden en één zilveren plak. Foto: Courtney Culbreath  

PARAMARIBO - Anthony Nesty, Surinames enige Olympische kampioen, heeft zijn zwemteam donderdag drie gouden en twee zilveren medailles in de wacht zien slepen tijdens de Southeastern Conference Championships 2021. In Mizzou Aquatics Center wonnen Kieran Smith en Dillon Hillis, beiden derdejaarsstudent aan de University of Florida (UF), zowel individueel als estafettegoud.

Smith brak op de 400 yard persoonlijke wisselslag het poolrecord door goud te winnen in 3:37,47. Hij verdedigde daarmee zijn titel. Teamgenoot Bobby Finke tikte als tweede aan in 3:39,15. Beide Gators-zwemmers haalden met hun tijden de A-cut voor de NCAA-kampioenschappen van maart.

Op de 100 yard schoolslag was Hillis van UF het snelst. Zijn tijd - 51,22 seconden - was goed voor de A-cut. Hillis en Smith veroverden daarna goud op de 4x100 yard wisselslagestafette. In het kwartet zaten ook freshman Adam Chaney en sophomore Eric Friese. Met hun 3:02,66 brak het viertal het poolrecord en haalde het de A-cut. Hun tijd is de snelste ooit in UF-historie.

Op de 100 yard rugslag was Chaney goed voor zilver in 45,29 seconden. Teamgenoot Clark Beach werd vijfde in 46,26. Het goud ging naar Javi Acevedo van University of Georgia in 44,96 seconden.

Eric Friese en Trey Freeman van UF werden op de 100 yard vlinderslag en 200 yard vrije slag respectievelijk vijfde (45,65) en vierde (1:32,88). Deze onderdelen werden gewonnen door Camden Murphy (44,81) en Jake Magahey (1:32,22), beiden van de University of Georgia.

Op de website van Gators blikte Nesty terug op een geweldige avondsessie. "Our men tonight stepped up enormously!" zei hij. De coach gaf aan dat de prestatie van Hillis het team heeft geïnspireerd en de toon heeft gezet voor de rest van de avond. "Ik ben enorm trots op mijn jongens." Voor vrijdag staan op schema de 200 yard rugslag, 100 yard vrije slag, 200 yard schoolslag, 200 yard vlinderslag, 1650 yard vrije slag en de 4x100 yard vrijeslagestafette.

Ook na de derde dag blijft Gators koploper met 961,5 punten. Georgia steeg van plek drie naar twee met 881 punten, gevolgd door Tennessee (655) en Texas A&M (631) die ook elk een plek doorschoven. De vijfde plaats is voor gastheer Missouri met 601 punten. Kentucky, eerste na dag één en tweede na de tweede dag, is teruggevallen tot de zesde positie met 577 punten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina