Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Internetfaciliteit uitkomst voor Rebecca Scheltz-meisjesinternaat

Internetfaciliteit uitkomst voor Rebecca Scheltz-meisjesinternaat

26/02/2021 00:00 - Amanda Palis

Internetfaciliteit uitkomst voor Rebecca Scheltz-meisjesinternaat

 

PARAMARIBO - Rosheuvel & Partners Business Group (RPBG) heeft donderdag 25 maanden aan internet met aansluiting geschonken aan het Rebecca Scheltz-meisjesinternaat aan de Kalkbranderijstraat. RPBG, een IT-bedrijf dat ook internetaansluitingen aanbiedt, deed de donatie ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan.

"Educatie staat bij ons heel erg centraal en gezien wij 25 jaar bestaan, willen wij op zo een manier terug geven aan de samenleving", zegt Moïra Rosheuvel, Chief Operating Officer bij RPBG. Door de huidige Covid-19-pandemie is het volgens haar nog belangrijker om de kinderen toegang te geven tot internet, waarvan ze voor werk en school gebruik moeten maken. Rosheuvel is ervan overtuigd dat met de geste duurzaam wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van de meisjes.

In het internaat wonen 42 meisjes tussen dertien en achttien jaar, grotendeels uit het binnenland. "We hebben meisjes die op de middelbare school zitten en op het Natin en die hebben bijvoorbeeld Zoom nodig. De internetverbinding die we hadden was slecht en de meisjes konden er niet optimaal gebruik van maken. We hopen dat met de donatie van RPBG dat probleem is opgelost", aldus Lygia Creton-Milan, die de leiding heeft over het meisjesinternaat.

Naast een financiële besparing is het een opluchting voor de leiding dat de meisjes niet op straat meer hoeven om naar een cybercafé te moeten. "Doordat de verbinding niet goed was, moesten bepaalde van ze naar de cyber toe, maar de buurt waarin we wonen is geen makkelijke dus je houdt je hart elke keer vast als ze de poort uit moeten. Klokslag zes uur sta ik voor de poort te wachten op de meisjes, want je weet nooit."

De besparing door de gratis internetfaciliteit is meer dan welkom, omdat alles duurder is geworden, aldus Creton-Milan. Donderdag was de eerste activiteit die het IT-bedrijf heeft uitgevoerd in verband met zijn jaardag. "We hebben een jaarkalender samengesteld en hopen nog meer terug te geven aan de samenleving", zei Rosheuvel.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina