Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Israël schenkt Suriname medisch materiaal

Israël schenkt Suriname medisch materiaal

26/02/2021 05:50 - Van onze redactie

Israël schenkt Suriname medisch materiaal

 

PARAMARIBO - Israël heeft "recent" medische artikelen geschonken aan Suriname die kunnen worden gebruikt tijdens de Covid-19-pandemie. De medische spullen, waaronder diverse maskers, covers voor schoenen, chirurgische hoofdkapjes en mantels en oximeters, zullen worden ingezet in diverse zorginstellingen.

Volgens de Communicatiedienst Suriname, die donderdag de informatie naar buiten bracht, sprak minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) zijn waardering uit over deze geste. Hij nam de spullen in ontvangst en droeg ze vervolgens over aan zijn collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Suriname en Israël onderhouden vanaf 24 februari 1976 diplomatieke betrekkingen. De huidige samenwerking richt zich onder meer op onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur en cultuur mede vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap.

Tijdens de korte ceremonie bij Bibis werd Israël vertegenwoordigd door zijn honorair consul Jules Fernandes, terwijl Reda Mansour en Joseph Harrosh, respectievelijk niet-residerende ambassadeur-designate en honorair consul van Suriname het geheel virtueel volgden. Ramdin zei daarbij dat de diplomatieke betrekkingen met Israël zullen worden geïntensiveerd. Veel aandacht zal worden besteed aan technische samenwerking en het bevorderen van handel en investeringen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina