Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Opnieuw een dode, 4 besmettingen

Covid-19: Opnieuw een dode, 4 besmettingen

01/03/2021 21:09 - Van onze redactie

Covid-19: Opnieuw een dode, 4 besmettingen

 

PARAMARIBO - In Suriname is er weer een persoon overleden aan Covid-19. Met het sterfgeval dat maandagavond werd gemeld zijn er nu 173 burgers dood gegaan door het coronavirus.

Na vier besmettingen in het voorbije etmaal staat Suriname op een totaal van 8.933 personen die positief zijn getest sinds het eerste geval een klein jaar terug. Honderd van de 104 mensen van wie een swab werd afgenomen waren negatief. In dezelfde tijdspanne werden zeven personen genezen verklaard, waardoor dat totaal op 8.413 kwam. Het aantal patiënten op de intensivecareafdelingen dropte in 24 uur van zeven naar drie en mensen in ziekenhuizen van 21 naar elf. In isolatie zijn er 35 positieve burgers.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde maandagochtend dat er tot en met zondag 68 active cases waren: vijf op de ICU, negentien in ziekenhuizen en 44 in isolatie. Echter, deze cijfers verschillen met de data die zondag waren weergegeven op het dashboard: zeven in ICU, 21 in ziekenhuizen en 33 in isolatie.

Op 28 januari maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de Covid-19-persconferentie bekend dat het vermelden van active cases op het dashboard van de website achterwege zou worden gelaten vanwege "onduidelijkheden". Dit besluit werd genomen in samenspraak met het Outbreak Managementteam en het Directoraat Nationale Veiligheid.

Ramadhin vroeg zich daarnaast af of het aantal actieve gevallen wel belangrijk was voor de samenleving. Wat de gemeenschap, volgens hem, zeker moest weten is hoeveel testen zijn uitgevoerd, hoeveel positief zijn uitgevallen, hoeveel mensen zijn overleden en de trend van infecties.

Intussen loopt het vaccineren van frontliniepersoneel al ongeveer een week. Dinsdagochtend is het 's Lands Hospitaal aan de beurt. Volgens Volksgezondheid is het aantal positieven inmiddels gedaald tot gemiddeld acht nieuwe gevallen per dag. Toch wordt de gemeenschap op het hart gedrukt zich strak te houden aan de Covid-19-maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk te verminderen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina