Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst voor Kensmil en SFA

Winst voor Kensmil en SFA

01/03/2021 22:33 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil en teamgenoten veerden sterk terug van de nederlaag tegen Lamar University.

Gavin Kensmil en teamgenoten veerden sterk terug van de nederlaag tegen Lamar University. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - De Stephen F. Austin State University heeft maandag de pijnlijke double overtime-nederlaag (83-88) van zaterdag weggespoeld door met 79-66 te zegevieren over University of Central Arkansas. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil had veertien punten en vijf rebounds in de winst.

University of Central Arkansas-hoofdcoach Anthony Boone zei na afloop dat Kensmil zijn team handen vol werk heeft bezorgd. "He is a load and he's tough to deal with. We hebben alles gegeven dat we konden geven tegen hem, maar hij was gewoon te veel voor ons. We konden gewoon niet voorkomen dat hij de bal kreeg." Toch was Boone blij dat zijn team de All-SLC forward kon 'limiteren' tot veertien punten en vijf rebounds. De Surinamer had in drie van de voorgaande vier duels een double-double (23/10, 28/10, 18/17) en had in die vier partijen gemiddelden van 22,5 punten en 11,5 rebounds.

Op bezoek bij The Bears in Conway, Arkansas lukte het The Lumberjacks in de eerste 2,5 minuten niet te scoren. De thuisploeg, die zaterdag verrassend won van Southland Conference-topper Abilene Christian University maakte de eerste acht punten. Met 14:42 op de klok had het team zijn grootste voorsprong: 19-7. SFA kwam als een dieselmotor opgang en wist pas met 5:54 de score in evenwicht te brengen: 26-26. Met twee vrije worpen zorgde Kensmil voor de eerste voorsprong (33-32), waarna werd gerust met 35-32.

In de tweede helft zou Central Arkansas nog één keer voor komen te staan: 36-35 met 17:57. Daarna was alles wat de klok sloeg SFA. Zowel met zijn voorlaatste als laatste basket bracht Kensmil het verschil steeds op acht punten: 55-47 met 11:16 en 71-63 met 2:27. Uiteindelijk eindigde hij met veertien punten door vijf van de negen veldbaskets te scoren en vier van de zes vrije worpen te benutten. Aan het einde van de eerste helft miste hij zijn enige en eerste three-pointer van het seizoen. Hij had ook nog een team-high drie steals.

Na drie uitwedstrijden op rij volgt woensdag voor SFA de thuiswedstrijd in Nacogdoches, Texas tegen Abilene Christian University (ACU). De tegenstander is verantwoordelijk voor één van de vijf nederlagen die SFA dit seizoen leed. Op 27 januari gingen The Lumberjacks thuis bij ACU ruim ten onder: 62-82. Kensmil eindigde in die partij met elf punten, zeven rebounds, één assist en één steal in 27 minuten. SFA, ACU en Sam Houston State University hebben elk een 11-2 record in de Southland Conference. Koploper is Nicholls State University: 12-2.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina